Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '07

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Uluslararası 8. Antalya piyano festivali başlıyor

Uluslararası 8. Antalya piyano festivali başlıyor
 

Sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ın yaptığı Uluslararası 8. Antalya Piyano Festivali, Cuma akşamı Antalya Kültür Merkezi'nde saat 20.30’da başlıyor.


Bu festivalle ilgili önceki blogumda duyuru ve tanıtımdaki gecikmeyi eleştirmiştim. Festival Organizatörü ve Fazıl Say’ın menajeri Kadir Dursun arayıp bürosuna davet etti. Dursun, eleştirimin haksız olduğunu; özellikle “hem var hem yok” la başlayan yazı başlığına üzüldüğünü söyledi; (paylaşmam gerektiğini nezaketen de olsa belirtmek durumundayım) reklam firmaları ile anlaşma gereği, tüm tanıtım ve duyuruların festival başlangıcından 10 gün önceden başlayarak, tümünün aynı anda başlayacağını belirtti.

Bir başka eleştirim, konser programlarının, duyurularda yer almaması konusu idi. Kadir Dursun bunun da bir strateji olduğunu, organizasyonlarda güçlükler yaşandığını, çok ünlü; dünya çapında sanatçı ve toplulukların geldiğini, onları da, ‘illa şu eserleri çalalım’ diye bağlayamadıklarını belirtti.

Müziğin türü göz önüne alındığında yaşanabilecek organizasyon sıkıntılarını, duyuru ve tanıtım güçlüklerini elbette anlamak mümkün. Ancak ben sanatsever cephesinden baktığımda, ilk eleştirimde Kadir Dursun’a haksızlık yaptığımı kabul ederken, ikincideki beklentimde haklı olduğumu düşünmekteyim.

Sayın Kadir Dursun’un bilgilendirmelerine teşekkür ederim...

Açılış akşamına dönecek olursak, program Fazıl Say, Vladimir Spivakov ve Moskova Vitüozleri olarak duyurulmakta. Akşamın programıyla ilgili yine bir ayrıntı elde edemedim!

Açılış ve kapanış programları peş peşe ikişer gün olarak sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Antalya’dan bir başka sanat haberi de senfoniden; Dünya yıldızlarından iki önemli sanatçının programı, kasım ayı sıkışıklığında kaynayıp gidecek gibi görünüyor.


Antalya Devlet Senfoni Orkestrası konser programı ve 16-30 Kasım arasındaki Uluslar arası 8. Antalya Piyano Festivalindeki önemli sanatçı ve toplulukların programları ve konser salonları çakıştı. ADSO çözüm arayışı içinde. Festivaldekilerin dışındaki bu ünlüler, çellist Jiri Barta ve Keman sanatçısı Mincho Minchev’di.

AKM piyano festivaline tahsisli olduğu için, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Kültür Salonuna alınan bu iki konser programından birisinde orada da bir tarih sorunu yaşanacağı ortaya çıktı.

Koordinasyon eksikliği şu ana kadar ADSO’da bir konser iptaline, bir konser programı değişikliğine neden olmuştu, bu aksaklıkların gelecek yıl için bir deneyim olmasını dilerim.

23 veya 24 Kasımda Jiri Barta, Elgar seslendirecek. Şef, Nezih Seçkin. ADSO eşliğinde op.85 viyolonsel konçertosu, Bu trajik eser, mutlak kaçırılmaması gereken bir yaratı, dikkat!..

Bu yaratı ile ilgili çok güzel bir blog var, Sayın Nihal Yetkin yazmış. Ayrıca yazmıyorum.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=12250


30 Kasımda (bu tarih de değişebilir, ya da öyle umuyorum) Mincho Minchev’i konuk edecek ADSO... Şef, Mehpare Karamenderes. M.Bruch çalınacak; 1. keman konçertosunu.

Sanatsever için böyle bir ikilem, seç seçebilirsen!

*Söz konusu blogum ve festival programında yer alan yerli ve yabacı sanatçı ve topluluklar:

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=72936


*Bu arada, konserlerin tümünü Kadir Dursun’un çağrılısı olarak izleyeceğim. Sanıyorum bu olanak Milliyet Blog sayesinde elde edildi. Hem Kadir Dursun’a hem de Milliyet Blog’a teşekkür ederim.


*Sanatçıların katılacağı tanıtım amaçlı basın toplantısına da davet etti beni Kadir Dursun. Ama, şu an basın çalışanı olmadığımdan, haddimi aşmamak için teşekkür edip katılmadım.


Bu etkinliklere katılabilme olanağı elde edecek tüm sanatseverlere iyi dinleti ve izlenceler dilerim.


Fotoğraf: Festival tanıtım çalışmaları sırasında AKM girişi.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..