Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '15

 
Kategori
Sertifika Programları
 

Uluslararası akredite edilmek ayrıcalıktır...

Uluslararası akredite edilmek ayrıcalıktır...
 

02.02.2015

Akreditasyon bilindiği üzere; yetkili bir kuruluşun, belli işleri yapan bir kuruluş ya da kişinin yeterliliğine resmi tanınırlık verilmesi işlemidir. Uluslararası Akreditasyon Derneği ULAK Bostancı Green Park Otel’de “3. İstişare ve Akredite Belge Verme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Akreditasyonlarını gerçekleştirerek alanlarında başarılı olan derneklerin, gazeteci, sanatçı ve yazarların sertifikaları sahiplerine muhteşem bir törenle verildi.

Son derece sıcak bir karşılama, ekip olarak tam bir birliktelik ruhu içinde ve herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yaptığı bir oluşumda Ulak merkezinin Genel başkanı Fatih Sinan Yılmaz’ın esprili, atasözlerimizle süslenen, bilgi dolu, hiç kimseyi unutmadan, herkesi kucakladığı ve doğaçlama sunduğu tören gelen konuklar tarafından sık sık alkışlandı.

Uluslararası Akreditasyon Derneği Başkanı Fatih Sinan Yılmaz, törende yaptığı konuşmasında, “2023’te elimizi kolumuzu salaya salaya Avrupa Birliği’ne girişimiz ancak Uluslararası Akreditasyon ile mümkün olacaktır” dedi.

Türk Halk müziği sanatçısı aynı zamanda Kral TV müzik ödülleri yarışmasında yılın sanatçısı Aysun Kaya, bir ilki gerçekleştirerek akreditasyon sertifikasını aldı.

Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut Çınar akreditasyon sertifikasını alırken yaptığı konuşmasında; “170 ülkede akreditasyon belgelerinin geçerliliğine vurgu yaptı. Bundan sonra ki projeleri hakkında bilgi vererek; Las Vegas Marka Zirvesini, “Made in Turkey” ifadesinin yerine, Türk Markalarını ''Turkish Brands''gündeme oturtacağız.  Los Angeles Çalıştayı ile ilgili olarak; Universal Stüdyoları, San Diego, Hollywood, Sunset -Malibu da gerçekleştirilecektir. Las Vegas Marka Zirvesine, büyük bir katılımın ABD’li ve İngiltereli iş adamlarının olması bekleniyor, ayrıca LVSUMMIT olarak anılan zirve tüm halkın katılımına açık olacak ve bir çok Türk Markasının standı bulunacak ve finali Grand Kanyon'da noktalayacağız” dedi.

Dünya Ticaret Merkezi Başkanı Mirze Şimşek, akreditasyon belgesini alırken yaptığı açıklamada; “eğer uluslararası ticaret yapıyorsanız ve şirketlerin bir birleriyle güvenli alışverişleri için Akredite olmaları şarttır. 100 den fazla ülkede ticari faaliyetlerini sürdürürken zaman zaman sıkıntılı duruma düşen şirketler olmuştur. Hatta Akreditasyonu olmayan kuruluşların malları gümrükten geri dönme tehlikesiyle çok kez karşılaşmıştır” dedi.

Gazeteci, yazar BRT yayın grubu ve Ataşehir Kültür dergisi yayın yönetmeni olan Alaettin Bahçekapılı’nın o gün törende hoş bir tesadüfle mesleğinin 50. Yılını doldurmasıydı. Sertifikasını Türkiye Haber ajansı yönetmeni Gülin Gülşah Aldoğan’dan aldı.

Dünya Markalar Derneği adına Başkan yardımcısı Emre Göktekin akreditasyon belgesini alarak projeleri hakkında bilgi verdi.

Bizim Yaka Gazetesi imtiyaz sahibi Ufuk Bulut Uluslararası akreditasyonu gerçekleştirildi.

Başarılı her kurum ve kuruluşun ardında mutlaka bir kadın parmağı vardır. İşte Ulak’ın başkan yardımcısı aynı zamanda “Sevgi Taşı” filminin yapımcısı Sevinç Gül Akdere daha güzel yapıtlarla karşımıza çıkacağını belirterek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Kadınca Dergisi yönetmeni Oya Demirtok, birçok tanınmış sima, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetleri ve ülke temsilcilerinin katılımları ile tören yarınlara yeni bir kapının açıldığı müjdesini veriyordu.

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..