Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali

Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali
 

Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali 14-22 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bursalıların ve sinema dünyasının yoğun ilgi gösterdiği İpek Yolu Film Festivali, bu yıl süresini 9 güne çıkardı.

Geçen yıl 70.000 rekor izleyiciye ulaşan Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, uluslararası ekonomik kriz sebebiyle pek çok etkinliğin küçülmesi ve iptali söz konusu iken, bu yıl her zamankinden daha zengin bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkarak, Bursa’nın gelecek yıllarda çok daha büyük festivallere ev sahipliği yapacağının müjdesini veriyor.

45 ülkeden 140’a yakın uzun - kısa metraj ve belgesel filmin gösteriminin yanı sıra, gösterim sonrası, filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşiler Bursalılara keyifli ve renkli bir festival haftası yaşatacak.İpek Yolu Film Festivali bu yıl, yerli ve yabancı 400’e yakın oyuncu, yönetmen, yapımcı, yazar ve basın mensubu konuğu 9 gün boyunca ağırlayacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da atölyeler, söyleşiler, paneller ve sergilerle, usta ve genç sinemacıları bir araya getirerek, Bursalı sinemaseverlerle buluşturmaya devam edecek.

Geçen yıl gerçekten çok keyifli bir sinema haftası yaşamıştım. Bu yıl festivalin dahada güzel geçeceğine inanıyorum. Seçtiğim bir kaç filimden örnekler verirsem.

ACI:Yönetmen Cemal Şan, Senaryo Cemal Şan

Acı” insana yakışır bir şekilde yaşamak için insanca olmayan her şeye “hayır” demek gerektiğini anlatmaya çalışan; insana, hayata ve evrene dair bir hikâyedir... Cemal Şan bu filmini Engin Çeber’e adamıştır.

BENİM VE ROZ’UN SONBAHARI: Yönetmen: Handan Öztürk

Kasaba halkı uzun yıllar boyunca, Hasankeyf’te yapılacak barajı engellemek için gazeteci Metin önderliğinde mücadele etmiştir. Terörün yok ettiği bir köyden göç ederek kasabaya gelen 13 yaşlarındaki Roz ise insanlara yeni yeni alışmaktadır. Kasabalıların yenilgisi, güzel Roz'un umutları, sonbaharını bu coğrafyada geçirmeyi tercih etmiş eski dansöz Tijen'in hikayesi ve ilkbaharı atlayarak hayata sonbahardan başlamış cesur ve zeki çocuk Şoreş'in hikayesi iç içe geçer.

SİSTE BİR IŞIK:İRAN Yönetmen: Panahbarkhoda Rezaee

Ra’na, köyünde yaşlı babasıyla birlikte yaşayan, hayatında bir şeylerin olmasını bekleyen dul bir kadındır. Savaşa giden sevgilisi Habib’ten bir daha haber alamamıştır

GÖLGESİZLER: Yönetmen: Ümit Ünal Senaryo: Ümit Ünal (Hasan Ali Toptaş’ın aynı adlı romanından)

İstanbul’da çalışan bir berber, “hem burada, hem de çok uzaklarda” olmak ister ve bir gün, aniden başını alıp yeri ve zamanı belirsiz bir köye gidip yerleşir. Köyün eski berberi Cıngıl Nuri yıllar önce ortadan kaybolur.

ŞARK OYUNLARI:BULGARİSTAN Yönetmen: Kamen Kalev

Uzun zaman önce birbirlerinden kopmuş olan iki kardeş, tesadüfen, ırkçı bir saldırıda zıt rollerde bir araya gelirler: Kısa süre önce neo-Nazi bir gruba katılmış olan Georgi şiddetin faillerinden biridir, olaya tanık olan Itso ise saldırıya uğrayan Türk aileyi kurtaran kişi olur.

BAŞKA DİLDE AŞK: Yönetmen: İlksen Başarır

Doğuştan işitme engelli Onur, bir kütüphanede çalışmaktadır. Babası, Onur yedi yaşındayken onu ve annesini terk etmiştir. Kendini bundan dolayı hep sorumlu hisseden Onur konuşmayı öğrenebilmiş olsa da, çevresindekilerin acıyan bakışları yüzünden hep sessizliği tercih etmiştir.

DELİ DELİ OLMA: Yönetmen: Murat Saraçoğlu

Mişka’nın ailesi, 19. yüzyılda, ‘93 Harbi’ sonrasında Rus Çarı tarafından Kars’a göçe zorlanan Malakan kavmindendir. Bugün 70’li yaşlarında olan Mişka, modern makineler çıktığından beri değirmendeki işini yapamaz olmuş, maddi sıkıntıya düşmüştür. Köyün huysuz ihtiyarı Popuç ise Mişka’dan nefret eder.

Eğer farklı bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız buyrun Bursa'ya gelin.Hem festivalimiz de var.Bekleriz efendim.

Sevgiyle kalın.

Leyla

 
Toplam blog
: 105
: 670
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

Karlı bir kış günü, yaşam denilen bu yola düşmüşüm. Yürümüş yürümüş de bir arpa boyu yol alamamış..