Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali 13-17 Mayıs

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali 13-17 Mayıs
 

Tarihi yarımada ezgi umut


İlkyazı festivallerle kucaklıyor kentimiz İstanbul. Yarın bir ilkin Uluslararası 1. İstanbul Şiir Festivalinin açılış töreni yapılacak Arkeoloji Müzesinde saat 19.00 da. Şairlerin o duygu dolu yürekleri, günbatımında cansız heykellere can verecek. Şairlerimiz ve dünyanın dört bir yanından konuk gelmiş şairler, sanırım hepsi de olacak açılışta, 40 şair dile kolay. Ardından da Cihat Aşkın konseri var. O ezgileri dinlerken o şiirsel ruhlarda kimbilir hangi dizeler hangi sözcükler doğup anlamını bulacak, bir broşürün boşluklarında ya da bir ajanda defterinin dolu sayfalarına serpilmiş olarak. Sonra da hayran olunacak, gönül tellerimizi titreten dizelere dönüşüp bize dönecek...

Festivalin özel teması "Çağdaş Katalan Şiiri". Festivalin onursal başkanı değerli yazın adamı ve eleştirmen Doğan Hızlan. Yürütme kurulunda Adnan Özer, Doğan Hızlan, Hüseyin Öztürk,Metin Celal,Nevzat Bayhan, Tuğrul Tanyol.. Doğan Hızlan'ın 1. Uluslararası İstanbul Şiir Festivali ile ilgili makalesi aşağıdaki linkten okunabilir.

http://www.istanbulpoetryfestival.com/tr/haber/hurriyet.html

Tam da bu noktada İstanbulşiirfestivali.org sayfalarının çok özenilerek yapılmış bu sayfaların ne yazık ki tamamını açmayı başaramadığımı da eklemeliyim.

Aslında festivalin etkinlikleri açılıştan önce başlıyor. Elimdeki broşüre göre 13 Mayıs Salı günü saat 13.00 de Mephisto kitabevinde "Pedro Shimose'nin katılımıyla Şiir Akademisi etkinliklerinden ilki "Kimlik ve şiir" ile başlıyor.Yine aynı gün 15.30 da Caddebostan D&R da Denise Boucher, Gonca Özmen, Haydar Ergülen, Kerry Shawn Keys, Sonata Paliulyete, Yiorgos Chouliaras ın şiir okumaları etkinliği var. Sirkeci garındaki şiir okumaları 17.00 de başlıyor ve Baki Ayhan T., Can Bahadır Yüce, Enver Ercan, Leyla Şahin, Pedro Shimose, Rodolfo Hasler, Sergey Gandlevski katılımıyla.

Tüm programı yazmam yayımlamayı geciktirecek ama Emirgan Sarı Köşk'ten, CRR salonlarına, caferağa Medresesine, Yerebatan, Binbirdirek sarnıçlarına kadar değişen çeşitli mekanlarda yapılacak etkinliklerin rüya kadar güzel olacağını düşündüğümü eklemeden de duramadım. Kuşadası Şiir ve Öykü etkinliklerinde (2007) büyülendiğim Kerem Görsev ve Triosu da Binbirdirek Sarnıcında 16 Mayıs Cuma 20.00 de.

Hele Cumartesi günü "Şiir Hatları Vapuru" adlı kent etkinliği ve ardından Ayşe Tütüncü ve Perkisyon Grubunun Arkeoloji Müzesinde vereceği kapanış konseri de muhteşem olacak.

MB kültür- sanat sayfalarında bu konuda kapsamlı bir yazı yayımlanmış "Dizeler İstanbul'da buluşuyor" başlığıyla.

http://sanat.milliyet.com.tr/detay.asp?prm=0,8626193&id=12393

Ben sayfaları zor açılsa da festivalin linkini vereyim.

http://www.istanbulsiirfestivali.com/

Belki benim bilgisayar kıskançlığından açmamakta diretiyor olabilir. Çünkü etkinlikler olunca onu uzun süreli terk ediyorum.
Not: yaşasın başardım galiba. Portakal renkli çerçeveyi tıklayıp aşağı çekmem gerekiyormuş.Bilgisayarımın günahını almışım...

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..