Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

06 Temmuz '08

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Büyükçekmece

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Büyükçekmece
 

Taksim Yürüşünden


Festival renkli başladı…

Büyükçekmece Belediyesi’nin Türk Folklor Kurumu’nun katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği bu sene 9.su yapılan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali yabancı ülkelerden gelen dans gruplarının katılımıyla başladı.

Rengarenk ve birbirinden ilginç kıyafetleriyle Beyoğlu Odakule’de bir araya gelen , Bulgaristan, Sırbistan, Slovakya, Macaristan, Polonya, Meksika, Venezuela, Rusya, Yunanistan, Bosna Hersek, Mısır, Beyaz Rusya, Hindistan, K.K.T.C, Nijerya, Gürcistan, Güney Kore, Sierra Leone, Endonezya, Portekiz, Ukrayna, İtalya ve Türkiye’nin ekipleri ülkelerinin bayrakları ile Taksim Meydanı’na yürüdü.

Kemanları, violenselleri ve kendilerine özgü çalgıları ile şarkılar söyleyen ekipler festivalin daha ilk gününden şenlik havası içersinde geçeceği havasını verdi.

Bu arada festival sırasında 4 ayrı ülkenin önde gelen heykeltıraşları büyük çelik blokları kendi sanatsal bakışları ile işlemeye başladı. Dünyaca ünlü bu heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece Heykelpark’ta sergilenecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptığı konuşmada “Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurt dışından gelen konuklarımızı elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlayarak, her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirmektir” dedi.

Festivalin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü dile getiren Folklor kurumu Genel Başkanı Tahsin Öztiryaki de; amaçlarının ülke tanıtımına kültür ve sanat alanında katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Fotoğraflar ve Kaynak: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından tarafıma iletilenlerdir.

Sabiha Rana

Büyükçekmece.com: http://www.bcekmece.com/

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..