Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '13

 
Kategori
Sağlık
 

Uluslararası Özel Söke Hastanesi

Uluslararası Özel Söke Hastanesi
 

Uluslararası Özel Söke Hastanesi.


Geçen yılbaşından bir, iki gün önce 29 Aralık 2012 akşamı bir davet üzerine Özel Söke Uluslararası (  Hospital ) Hastanesine ben de basın mensuplarıyla bir toplantıya katılmıştım. Hani bir söz vardır “ davet edilen yere gidilir “  öyle ya, bu davete hayır diyemezdim. Öncelikle Sayın Metin Yavuz’a burada beni unutmadıkları için teşekkür ediyorum. Mesele yemek değildir, önemli olan kişiye saygı duymak ve hatırlamaktır…

Davete hemen hemen Söke’nin tüm yerel basını ve Televizyon mensupları davet edilmişti. Önce Hastanenin o geniş ve hoş tertemiz havalı salonunda basın mensuplarıyla biraz sohbettik ettikten sonra Diş Hekimi Turgut ATİK, İşadamı Metin YAVUZ, Hastane İdare Müdürü Cengiz BAYAR ve eşi başhemşire   Ayşegül Hanımefendi  yanımıza geldiler. Kısa bir görüşmeden sonra hastanenin ilkin bodrum katında bulunan muayene, birim ünitelerini tek tek gezdik.

Burada hastane müdürü Cengiz Bayar bizlere muayene odaları ve Laboratuarlarını gezdirip açıklamalarda bulundular. Anladığımız kadarıyla bize verilen bilgilere göre bu özel Hastanenin 12.000 metre kare inşaat alanına sahip olan kapalı otoparkın dışında 10 bin 600 metre kare  alanda sağlık hizmetlerini verdiğini öğreniyoruz.

Halen hastanede Hospital mevcut hekim kadrosunda 2’si profesör 1’i Doçent olmak üzere 3 uzman doktor ve 21 poliklinik ile birlikte toplam  160 kişinin hizmet verdiğini öğreniyoruz. Özel Söke Hastanesi, Türkiye’de 50 ünlü hastanenin içinde bulunuyor ve A grubu içindedir. Hastanenin ilk temel atılışı 14.11.2011 başlamış ve açılışı 9.1.2012 de törenle hizmete açılmıştır. Bina Ege Bölgesi’nin en büyük projelerinden biri olup bu proje  İş adamı Metin Yavuz'un  eşi Mimar Saadet Yavuz tarafından  olarak yapılmıştır.

Uluslararası düzeyde hizmet vermektedir. yapımına başlanan Diş Hekimi Turgut ATİK, Genel Cerrahi uzmanı ve hastane Başhekimi  Op. Dr. Hamit  EĞRİBOZ  ve işadamı Metin YAVUZ’UN  sahibi olduğu Özel Söke Sağlık Hizmetleri, Sağlık, Turizm Ltd. Şirketince yaptırılan Özel Uluslararası Söke  Hastanesi hizmete girmiş bulunmaktadır. Hizmet verdikleri alanları şunlardır:

    Acil, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahi, Diyet Polikliniği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Çocuk hastalıkları, Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak, Burun, Boğaz, Hastalıkları, Tüm Laboratuar Tetkikleri, Göz, Diş,  Dâhiliye, Ortopedi, MR,  Tomografi, Mamografi,  Röntgen, Kemik Dansitometre ve yoğun bakım alanlarından Genel Yoğun Bakım Ünitesi, Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi ve Yenidoğan Doğum Bakım Ünitesi gibi bölümleri vardır.

Söke Özel Hastanesini gezerken personel müdürü Cengiz Bayar şunları söylüyordu: Amacımız, yakınımızdaki diğer özel ve kamu sağlık kuruluşları ile birlikte, daha iyi hizmet vererek hastalarımızın ilçe, hatta il dışı sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalmalarının önüne geçmektir.

Hastanemiz Söke Bodrum karayolu üzerinde olması itibariyle stratejik bir konuma sahiptir bu özelliğinden dolayı başta acil servislerin ve diğer kliniklerin yoğun hasta karşılayacağını düşünüyor ve hizmet planlamalar buna göre hazırlanmaktadır.  Tam kapsamlı bina otomasyonuyla, akıllı bina konseptinde olan hastanede sağlık hizmetlerinin  yanı sıra otelcilik, tarzındaki yatan hasta hizmetlerinin ve hasta karşılama yönlendirme hizmetlerinin memnuniyet yaratacağını düşünülmektedirler.    

Yabancı  hastalar departmanının koordinasyonuyla yakınımızda bulunan nadide turizm ilçeleri Didim ve Kuşadası’ndan çok sayıda yabancıya hizmet vermeyi  bu hizmetlerin devamında ise sağlık turizmi kapsamında International  Söke Hospital ismini, Söke ismini markalaştırmayı hedefleri arasındadır.  Günde ortalama 405 hastanın poliklinik muayenesi bugüne kadar yapılmıştır. 

Bu arada  hastane sahipllerinden iş adamı Metin  YAVUZ, ”Hastanemizi asla bir ticaret hane olarak görmüyoruz. Vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu eleştiriler ve teşekkürler çalışmalarımızda bizlere güç vermektedir ”dedi. Önümüzdeki günlerde uzman hekim sayısının artırılması ile ilgili çalışmalara hız vereceklerini söyleyen yönetim Başta Söke olmak üzere Didim, Kuşadası, Germencik, Koçarlı, Milas gibi ilçelerden hastalarımızı kabul edeceğimizi düşünüyoruz"dedi...

Bu konuşmalardan sonra Hastane ortaklarından Diş Hekimi Turgut ATİK toplantıya katılan basın mensuplarına bir sunumda bulunda. Tecrübeli ve deneyimli ve Söke’yi yakından tanıyan Dr. Turgut Atik iyi hazırlanmıştı. Özetle şunları bizlere anlatmaya çalıştı: Özel Uluslar arası Söke Hastanesi olarak iki buçuk aydır faaliyetlerimiz sürdürüyoruz. Bu süre içerisinde hastanemiz tüm birimleriyle Söke’mize ve yakın bölgemize hizmet verir hale geldi. Bu süre zarfında da poliklinik çalışmalarında gerekli yataklı tedavi hizmetlerinde gereke de cerrahi uygulamalarda nitelikli sağlıklı sunumumuzla ön plana çıkmayı başardık.Bu tarihekadar ( 29.12.2012 ) 405 hasanenin muayene ve tevavisi yapılmış olup, hastanemizde 100 yatak ve bunların 43'ü  hasta yataklıdır. Tevdavileri özenle yapılmaktadır...

Hasta ve hastaya yakınlarından aldığımız rapor ve bilgilerle bunların doğru ve güzel işler yaptığımızı görüyoruz.  Biz uluslar arası Özel Söke Hastanesi olarak şu ana kadar bizden hizmet almış hastaları da, hastanemize hiç yolu düşmemiş hastaları da önemsiyoruz. Amacımız hizmet kalitemizi düşürmeden daha çok sayıda insana ulaşmaktır. 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren SSK’lı hastalarımıza yönelik düzenleyeceğimiz kampanyadır. Kampanya süresi boyunca SSK’lı hastalardan muayene farkı üçreti almayacağız.

Bunları sizin önünüzde basın yoluyla da halkımıza açıklıyoruz. Hastalarımızdan katılım payı almayacağız. Yeni yılla birlikte sunacağımız Check Up Kampanyalarıdır. Bu konu ile ilgili ayrıntılar çok yakında kamuovuyla ayrıca paylaşılacaktır.” Dedi. Bunları söyledikten sonra Dış Hekimi Turgut Atik sözlerine şunları da eklemeyi ihmal etmedi: Hastanemizin açıldığı ilk günden itibaren Profesör ve deneyimli uzman hekimlerle bizzat hizmet vermeyi istiyor ve hastanemiz başta Beyin Cerrahi ve Kardiyoloji branşları olmak üzere eksik bölümlerini tamamlayarak 2013 yılında hasta ve hasta yakını memnuniyetini daha üst seviyeye taşıyacaktır. Yeni yılın tüm yurttaşlarımıza ve siz değerli basın mensuplarımıza sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz “ dedi.

Uluslararası Söke Hastanesinin Söke’ye, Didim’e, Kuşadası ve tüm Aydın yöresine kaliteli hizmetler vereceğine biz de inanıyoruz. Çünkü bu davaya ve hizmete inanmış çalışkan, deneyimli bir kadrosu vardır. Sökeli bir vatandaş olarak biz de  şimdiden başarılar ve hastalarına  acil şifalar diliyoruz…

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..