Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Umarım Hüseyin Üzmez vakası gibi büyümez

Umarım Hüseyin Üzmez vakası gibi büyümez
 

Fatmagül'ün suçu ne ?


MUĞLA'nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi'ndeki makilik alanda keçiye tecavüz etmek isterken suçüstü yakalanan 33 yaşındaki Y.G. gözaltına alındı. Eski terör örgütü üyesi olduğu, bir süre cezaevinde yattıktan sonra aftan yararlanarak çıktığı belirlenen Y.G., polisteki sorgusunda suçunu kabul etti. Keçinin sahibi 40 yaşındaki Fatma C., Y.G.'den şikayetçi olurken, hayvanı kesip, gömeceğini ya da yem yapılmak üzere hayvan barınağına vereceğini söyledi.

Gözaltına alınan Y.G. ekip otosuyla, keçi ile sahibi ise İçmeler Belediyesi'ne ait bir kamyonetle Çarşı Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada ifadesine başvurulan Fatma C., keçisine tecavüz eden Y.G.'den şikayetçi oldu.

Y.G.'nin, polisteki sorgusunda hayvanları gördüğünde kendini kontrol edemediğini söylediği öne sürüldü. Veterinere götürülerek kontrolden geçirilen keçide sperme rastlandı.

Haber ne acıdır bu. Yaşı 16 yaşında çocukları evlenme vaadiyle taciz eden yaşlı insanları (hüseyin üzmez gibi) gördükten sonra bunuda görmek varmış ülkemizde. Bu olay benim anladığım kadarıyla;

Eski PKK üyesi olan terörist dağda ayılara karşı yapmış olduğu tacizlerden sonra bir müddet ceza evinde kalıp serbest kalınca, keçinin tüm gelmeee gelmeeee yakarışlarına aldırmadan tecavüz girişiminde bulunmuş...

Keçinin şahısa karşı bir tahrik oluşturup oluşturmadığıda tam olarak anlaşılmış değil. Zira keçinin sahibi keçinin ölmesi gerektiği ve artık namusu kirlenmiş olduğunu eve almıyacagı beyanıda oldukça üzücü... Keçinin sahibi olan kişinin oldukça eski olan şu kötü zihniyeti taşıdığını düşünüyorum. Kadın kuyruk sallamasa... Yani kısaca keçinin masum olmadığı kanısıda hakim.

Kanımca keçinin koruma altına alınması gerekli....

Kadınlarımız için yeterli olmayan sığınma evlerinin keçiler için hiç mevcut olmamasıda ayrı bir sorun tabiiki....

Tam Fatmagül'ün suçu ne filmini de anımsatıyor tek fark olaydaki sapığımız tek kişi ve Fatmagül'ün sapıkları ise çok kişi ee birde ortada konuşup derdini anlatamayan keçimiz var.

Keçinin bu taciz sonrası adli tıp kurumunca psikolojik travma geçirip geçirmediği ruh sağlığının etkilenip etkilenmediği konusunda raporundan sonra kişi hakkında Hüseyin Üzmez olayında olduğu gibi büyük tartışmalar yaratacak bir dava önümüzde görünüyor. İzlemeye devam edicez...:))

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..