Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Umrumuzda mı?... Olmalı!!

Umrumuzda mı?... Olmalı!!
 

Bugün öğlen sularında bir haber düştü ajanslara: Kapadokya gezisine giden öğrencilerin bulunduğu otobüs, kamyonla çarpışmış ve 20'den fazla öğrenci ölmüştü. Zaman geçtikçe haberin derinliği, vehametine paralel olarak artıyordu: Ölü sayısı 33'ü bulmuş, 35 kişi de yaralanmıştı. Bu haber çoğumuza sıradan geldi belki de. Çünkü o kadar alıştık ki ölümlü trafik kazalarına. Ama bu sefer yitip gidenler, hayatlarında daha bir on yıl bile devirmeyenlerdi. Ne umutları vardı ailelerinin onlar için kimbilir..

Haberin detayında asıl dikkatimizi çekmesi gereken, 45 kişilik otobüse 65 kişinin bindirilmiş olmasıydı. Çocuklardı ya, sığışıverirlerdi 2 kişilik koltuklara. Hem onlar ders görürken de sığışmaya, sıkışmaya alışkın değiller miydi? Tabi bu, kazaya sebep bir etken değil ama ülkemizde sorumsuzluğun kanıksanmasına işte böyle şeyler etken oluyor. Bundan sonra da olacak bunlar; otobüslere, kamyonlara, kamyonetlere çocuklarımızı sığıştıracağız. Çünkü biz Allah'a emanet sistemiyle yaşıyoruz. Belki bir süre anneler babalar, çocuklarını göndermeyecek gezilere. Ya da daha çok irdeleyecekler hangi otobüs firmasının götüreceğini. Ama ya sonra; aynı tas aynı hamam..

Bir de haberin içeriğinden çok habere bakış açımızı, daha doğrusu medyanın bakış açısını irdelemek lazım. Çok değil, 8-10 sene öncesine kadar böyle ölümlü kaza, olay, vs.de milli yas ilan edilirdi. En azından televizyon kanalları buna biraz dikkat ederdi. Aslında "Buna sadece TRT dikkat ederdi" desek daha doğru olur. Bugün baktığımızda, tüm kanallar normal yayın akışlarına devam ediyor. Daha ötesi, haber programlarında bu haberin ilk haber olduğu kanal sayısı ya 2, ya 3. Bu kazaya değinerek, trafik konusunda alınması gereken önlemlere dikkat çeken bir cumhurbaşkanımız olduğu için de şanslıyız.

Not: Fotoğraf, temsilidir.


 
Toplam blog
: 66
: 2742
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..