Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

Umuda kurşun!..

Umuda kurşun!..
 

Behiç Ak internetten alıntı,


Mutlu, sıcak kahkaha beklemiyorum nicedir de hiç olmazsa yüzü gülen bir yazı doldursun sayfamı yeni yılın ilk günün de diye hayaller kurmuştum. Olmadı OLAMADI!

Yeni bir yılın ilk gününü yaşıyoruz ÜZÜLEREK, halbuki ne hayaller kuruyorduk daha dün tüm yeryüzüne huzur gelsin barış gelsin, ilk önce ülkemizde analar ağlamasın, üzerimize nicedir çökmüş kara bulutları alıp uzaklara sürükleyebilecek bir huzur rüzgarı bekliyorduk, sevimsiz ne varsa aramızda, hayatımızda alsın gitsin diye!

Acı haberle uyandık, gece geç yatanlar öğrenmişlerdi saatler öncesinden biz sabah öğrendik, EĞLENCE MERKEZİNE SALDIRI… ÖLÜ … YARALI! Saldırganın görüntüsüne dair bilgiler veriliyordu. Neden bazı insanların bu kadar tahammülsüz olabilmesini aklım almıyor, vampirler kanla beslenir diye bilirdik, ne oldu bu insanlara kana doymayanlar aramızda kol geziyor. Son zamanlarda gencecik fidanların tabutları, ağlayan ailelerin ağıtları ekranları doldururken ve hepimiz isyanla, öfkeyle  eşlik ederken ağıtlara, ne vardı bir günlüğüne de olsa her şeyi unutup eğlenmek istiyorsa bazılarımız, toplumsal acıları yasları paylaşıyoruz da, toplumsal sevinçleri, sanatsal ve sosyal  güzelliklere neden tahammül edilemiyor. Bu gün  eğlence mekanına saldırı, bir başka gün sergi salonlarına, heykellere, duvar resimlerine saldırılıyor. Hem de amaç sadece yeni yıla yüklenen umut, huzur ve güzel olan ne varsa beklediğini  yüksek sesle haykırmak iken, yani kimseye zarar vermek yok! Kimseden bir şey almak yokken canları alınabiliyor insanların, anlayabilmek mümkün değil, hasret olduğumuz huzura kurşun sıkılabilmesini birilerinin, bir umudumuz vardı oysa, “UMUDA KURŞUN İŞLEMEZ!..” diye bildiğimiz!

Kutlama ne ki dedim kendime ve düşündüm, benim için kutlama; yanımdaki ailem, yiyebilecek aşımız, başımız üstündeki çatımızdı ilk öce, bana bize hasretin sona ermesi bayram mesela en büyük bayram hem de, çünkü yılın en az altı ayı evladını özleyen bir aileyiz ve dolayısıyla her kavuşma bayramımız bizim elbette kutlarız, her doktordan temiz raporu alabilmek bayramdır bize ve kutlarız, bütün yıl  bekledikten sonra kavuşabiliğim her RAMAZAN ve iftar soframız bayramdır etrafını dolduran sevdiklerimiz de bizimleyse, bir arada olabildiklerimize şükredip olamayanları yad ederek yaşarız o günlük bayramımızı, ola ki Ramazanı bitirip bayramı göremeyebiliriz. Bayrama kavuştuğumuz gün ise bambaşkadır manevi huzurumuz, gönül trafiğimizin tadına doyum olmaz,  Kurban bayramı daha farklıdır biraz hüzünlüdür  etrafta kurbanlık sesleri, Kurban kesecek  insanların telaşlı koşuşturmaları bambaşkadır. Herkesin  fikri ve inanç anlayışına saygı duyarak uzun yıllardır kan dökmeden de kurban edebilecek çok şeyimizin olduğuna inanarak, HAK'ın verdiğini halktan esirgemeden yaşamaya devam ediyoruz. Milli Bayramlarımızın da hepsi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA RAHMET okuyarak başımın üstündeki bayramlarımdır. 

Yaşadığımız tüm güçlükleri ailece kırılmadan, kopmadan, elele aşabilmek, tökezleyip düşeni o çukurlardan el uzatıp  çekebilmekte bayramım benim nerede olduğunu anlamasına izin vermeden, her şeye rağmen bir arada olabilmek, her uyandığım gün gibi her yılın son gününü uğurlamanın hüznüyle karşılayabildiğimiz ilk günün umudu arsındaki saatler hatta saniyeler bayram bir anlamda, hatta her nefes alabilmek ve verebilmek, her sabah uyandığımızda  bir gün daha YARADANIMIZDAN her birimize hediye alışımıza karşı minnettarlığımdır ve  bayramdır bana, öyle bir minnet ki  ifade edebileceğim sözcükleri bulamadım henüz DOLAYISIYLA HER GÜNÜM YENİ BİR BAYRAM BANA, inanıyorum ki size de!..

Her şeye rağmen yeni yılın yeni umutlar doğurabilmesi, insanın insana zulmünün son bulması dileğimle, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet ailelerine sabır diliyorum. 01 Ocak 2017 Pazar

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..