Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '13

 
Kategori
Spor
 

Umuda yolculuğa devam

Umuda yolculuğa devam
 

Eğer Fatih Terim Galatasaray derse, bu cevabı merakla bekleyen milyonlarca Galatasaray taraftarı sevince boğulacak. Çünkü onlar da biliyor ki Fatih Terim'in Galatasaray için yapmayacağı hiçbir şey yok. Taraftar ruhunu hâlâ içinde saklayan, ateşli ve hâlâ başarıya aç bir teknik direktör Fatih Terim. Yıllar önceki UEFA Kupası'nı bir kenara koyarsak son iki yılda da Galatasaray'ı içinden çıkarıp getirdiği yer inanılmaz. İki yılda iki şampiyonluk, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, takımda yakalanan bu hava... Galatasaray taraftarı bir anda böylesine başarıdan başarıya koşarken elbette ki teknik direktörlerinin takımı bırakmasını istemez.

Milli Takım'a gelince Fatih Terim'i istemeyen olur mu bilinmez. Ama Fatih Hoca'nın oyuncular üzerinde ciddi bir etkisinin olduğu aşikâr. Tabi bununla beraber görevden kaçmayan yapısı, zor zamanlarda görevlilik üstlenmesi ve yüksek motivasyonlu bir insan olması da cabası. Zaten bu yüzden de TFF bir nevi "garanti" gördüğü için Fatih Terim'i seçti. Ya da yazıldığı gibi başbakanın talimatıyla gerçekleşti. Ama Fatih Hoca'nın adı üzerinde gerçek bir uzlaşma oluştuğu bir gerçek.

Gel gelelim Galatasaray yönetimine. Ve hatta işin en can alıcı bölümüne. İşin en başından beri Galatasaray Başkanı Ünal Aysal çok fazla polemik yaratacak açıklamalarda bulunmadı. Ne Fatih Terim'in Milli Takım'ı yönetmesine karşı çıktı ne de Galatasaray'ı bırakması yönünde görüş bildirdi. Ama bakılırsa biraz da geçmişte olanları düşünerek yorum yaparsak Galatasaray Yönetimi burada o kadar da masum değil. Ünal Aysal'ın ilk geldiği andan beri aslında Fatih Terim'le aralarında sorun olduğunu artık bilmeyen yok. Fatih Terim'in istediği oyuncuların ısrarla alınmaması, Ünal Aysal'ın Fatih Terim için "Kulüp için faydalı bir eleman" demesi ve bunun üzerine Fatih Terim'in de basın toplantısında üzerine basa basa "Bu kulübün elemanıyım!" demesi akıllara iyice kazındı. Son dönemde sorun çözülmüş gibi görünse de aslında bana kalırsa iki tarafın da elleri kolları bağlı sadece birbirlerinden gelecek hamleyi bekliyorlar. Fatih Terim, şu an gerçekten başarılı olduğu için taraftarın gönlünde tekrar taht kurmuş durumda. Bu yüzden Başkan'ın kendisini kovamayacağını biliyor. Başkan da takımın başında olmasını istemediği Fatih Terim'i bu yüzden gönderemiyor. En ufak bir başarısızlıkta ipinin çekileceğinden şüphem yok. Ancak dengeler böyle devam ederken Ünal Aysal için bence en büyük fırsat doğmuş oldu. Fatih Terim'in çok önemli bir dönemde tekrar Milli Takım'ın başına getirilmesi ve Galatasaray'ın 3 kulvarda da devam etmesi Fatih Terim'i muhakkak bu yarışlardan birinin dışına itecek. Ve görüldüğü üzere dışında kaldığı bu yarış da Galatasaray'ın kupaları olacak. Ünal Aysal her ne kadar da "Fatih Terim 4 maç için Milli Takım'ın başında" , "Galatasaraylıyız ama Türküz de" dese de aslında bence kesinlikle beklediği şey Fatih Hoca'nın Galatasaray'dan ayrılması. Hatta Ekim'e kadar karar vermesini istedi bile. Bu akşam eğer Milli Takım Romanya'yı yenerse işte o zaman taşlar yerinden oynayacak. Milli Takım yola devam edecek, Ekim ayında da Fatih Terim, Mayıs ayında Galatasaray'ı bırakacağını açıklayacak. O dakikadan sonra Milli Takım'ın Brezilya'ya gidememesi bile Fatih Terim'i koltuğuna tekrar oturtamaz. Hemen teknik direktör arayışına girecek olan Ünal Aysal, medyaya Mayıs ayından sonra takımın başına geçecek olan teknik direktörü çoktan tanıtmış olacak.

Bana kalırsa Fatih Terim'in Galatasaray macerası şimdilik ama belki de en değerli yerinde bitmiştir.

 

 
Toplam blog
: 14
: 93
Kayıt tarihi
: 13.08.13
 
 

Hayatın hızlı akışı içinde bir tutam soluklanarak etrafına bakan ve aslında herkesin her gün fark..