Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '17

 
Kategori
Projeler
 

Umudu Olanın Çıkışı Vardır

Umudu Olanın Çıkışı Vardır
 

Ne yazık ki çevremizde doğruluk, dürüstlük, mertlik, çalışkanlık, güvenilirlik, adaletli olmak, sabır, hoşgörü, dayanışma, sevgi, saygı, dostluk gibi pek çok güzel değerin aşındığını görüyoruz. Ülkemizin, ailemizin geleceğinden kaygı duyuyoruz.

Değerlerin kazandırılmasında eğitimin ve eğitim materyallerinin en temel araç olduğunun farkındayız. Ama yanıldığımız bir husus var.  “Bütün bunları iktidarlar yapacak, yaşananlardan sadece iktidar suçlu, bizim de yapacağımız şeyler var ama iktidar değiliz, yapacağımız şeyleri iktidar olduğumuzda yapacağız” anlayışı.  Bu anlayış ve yaklaşım çözüm üretmeye değil sürüklenişi seyretmeye yol açıyor.

Türkiye coğrafyası dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi.  Böyle bir coğrafyada doğduğumuz, böylesi bir yurda sahip olduğumuz için şanslıyız.  Lakin böyle bir coğrafya’da barınmanın, elde tutmanın zorlukları da çok fazla.  O nedenle aklı, bilimi ve bilinci temel almalıyız.

Umudumuz ve inancımız varsa çıkışımız vardır. Türkiye çok hızlı bir şekilde toparlanabilme potansiyeline sahip bir ülkedir.

Kabul görmüş evrensel ve ulusal değerlerle çocuklarımızı yetiştirebilirsek daha yaşanabilir bir Türkiye’nin inşasına katkı yapabiliriz. Kaygı duyduğumuz ahlaki aşınmanın önüne geçebiliriz.

 Bunun için birey olarak, anne-baba, dede-nine, muhtar, belediye başkanı, okul müdürü, öğretmen, kurum liderleri, vali, kaymakam, sendikalar, sivil toplum örgütleri, iş adamları olarak yapabileceğimiz o kadar çok şey var ki. O küçük şeyler birleşerek çok büyük başarıların doğmasına yol açabilir.

 Biz bu güzel ülkenin yurttaşlarıyız.  Dostluk, kardeşlik, güven içinde, mutlu, huzurlu, adil bir ortamda yaşamak hepimizin arzusu. Ülkemizin, kentimizin, ilçemizin, mahallemizin, sokağımızın, apartmanımızın huzuru, geleceği için siyasi eğilimimiz ne olursa olsun dayanışma göstermeye mecburuz.

Veysel Sönmez hocamız; ”Kurtarıcı arayan kurtulamaz” derdi.  “Ah, vah” edeceğimize küçük adımlar atabiliriz. Bu yurdun Suriye’ye, Irak’a dönmesini engelleyebiliriz. Türkiye’yi erdemli insanların yaşadığı huzurlu ülkeler kervanına katabiliriz. Karar veren ve dayanışma becerisi gösterebilen yurttaş ülkenin geleceğini etkileyen en büyük güçtür.

Bir grup arkadaş olarak bu alanda kafa yoruyoruz. Bu yönde kafa yoranlar,  bir şeyler yapmayı arzulayanlar  var  ise tanışmak, dayanışmak, birlikte akıl üretmek ve uygulamaya koymak isteriz.

 

 
Toplam blog
: 114
: 860
Kayıt tarihi
: 29.12.06
 
 

Osmaniye Düziçi doğumluyum. Sınıf öğretmenliği, ilköğretim müfettişliği, il milli eğitim müdürlüğ..