Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Umudumuz Barzani…

Umudumuz Barzani…
 

Dışişleri bakanımız sayın Davutoğlu’nun “Mesud Barzani’den PKK’nın lojistik desteğini kesmesini ve daha aktif tedbirler almasının bekliyoruz” şeklindeki sözleri içimize su serpti.

Öğrenmiş olduk ki, Barzani bir kısım tedbirler alıyor, terörü bitirmek için sizinle ortak çalışıyor, bir tek lojistik desteği sağlama konusunda teröristlerle mücadele yeterli değil. Onu da istedik, hemen yerine getirirler artık.

Hep merak etmişimdir. O taraftan bakınca gerçekten bu kadar saf mı görünüyoruz? Değilse bizimle eylenmek mi birilerinin hoşuna gidiyor.

Irak bir bataklıktır. Gerek kendi halkı, gerek ekonomik değer olan petrolü, gerek oraya hükmetmeye çalışan emperyal güçleri ile bir bataklıktır Irak. Barzani’de bu bataklık içinde onun bunun maşası olarak yaşamayı kabul etmiş, adam yerine koyulmasında çok büyük sakıncalar olan birisidir. Çok büyük bir devlet büyüğümüz ondan postal öpücü diye söz eder.

PKK, Kuzey Irakta yuvalanıyor. Bu herkesçe malum. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, bu aşağılık terör örgütünü yok etmeden Kuzey Irak ile ekonomik ilişkiler geliştirerek bir anlamda kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, terör saldırılarının ardından Irak’a nota verilmediğini söyledi. Çırağan Sarayı’ndaki Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi kapsamında gazetecilere açıklama yapan Özügergin, “terör saldırılarının ardından Irak’a nota verilip verilmediğinin” sorulması üzerine, “Hayır. Çünkü notayı niye verirsin? Karşı taraftan hiçbir işbirliği görmemişsindir veya tutumundan memnun değilsindir, ‘bana bak’ diye verirsin. Zaten hem kuzeyle hem Bağdat ile çalışan bir ilişki içerisindeyiz. Dolayısıyla kalkıp da her seferinde ayrıca bir nota vermeye gerek yok” şeklinde konuştu. Bu açıklamadan sonra sanırım bizimde “bu nasıl iyi ilişkidir ki, caniler oradan geliyor, eylemi yapıp geri dönüyor, sen önlem alacağına adeta bizi tehdit ederek, sınır ötesi harekattan kaçınmamızı istiyorsun, ”sorusunun Barzani’ye sorulup sorulmadığını bilmeye hakkımız var.

Hükümet politikası ortada. Çoğunluğu yandaşlardan oluşan bir dizi şirket Kuzey Irakta iş yapıyor. Aslında bu şirketler PKK nın güvencesi. Bu bölgeye yatırım yapılırken PKK nın bunu kullanabileceği hiç düşünülmedi mi?

Gerek güneydoğu gerek tüm ülkemizin gerekse orta doğunun o bölgesinde barış, huzur isteniyorsa, yapılacak tek şey lafta değil hakikatte bedeline bakmadan, PKK yı bitirmek şarttır. Türkiye Irak sınırı sarp dağların üzerinden geçerek her türlü terörist sızıntısına izin veriyor. Irak’ta istikrar sağlanıp, terör bitene ve normal hayata geçilene kadar sınırlarımızı Irak bölgesindeki düzlüklere kadar indirmeliyiz.

Değilse, Barzani’den medet ummaya, Teröristi el üzerinde tutmaya devam edersek her gün yeni şehitlerimiz olacaktır.

23/06/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..