Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '08

 
Kategori
Kitap
 

Umut - Ayşe Kulin - Everest yayınları

Umut - Ayşe Kulin - Everest yayınları
 

UMUT - AYŞE KULİN - EVEREST YAYINLARI


İncelemiş olduğum kitap, roman kategorisinde hazırlanmış ve Everest Yayınları tarafından neşredilmiştir. Kitabın ismi olan "Umut" ilk kitabı olan "Veda"nın devamı niteliğinde sayabileceğimiz bir yapıttır. Kitap , önsöz ve içindekiler bölümlerini saymazsak 381 sayfa olarak basılmıştır . Eğer diğer sayfalarını da ilave ettiğimizde 396 sayfa olarak basıldığı vurgulanmaktadır.

Kitabın ilk sayfasını yayınevinin ismi ve kitap numarası karşılıyor ve ikinci sayfasında ise kitabın yazarı olan , Ayşe kulin'in önceki yayınlanmış eserlerinin yeraldığı bölüm ve kısa olarak yazarın biyografisine yer verilmiş.Diğer sayfalarını bu bölümler takip ediyor ; kitabın ismi ile başlayıp öteki sayfalarında kitap kahramanı soy ağacına 2 sayfa olarak yer verilmesi bilgi amaçlı da olsa etkileyici olmuştur.

Kitaba daha başlamadan aşağıda yazdığım söz beni biraz etkiledi.bu yazıdan sonra roman başlıyor ve okuyucuyu o büyülü bir noktaya taşımaya çalışmaktadır.

-işte o cümle ;

''Onlar ki hep seviyle dokundular bana, dinmeyen özlemleriyle gözümde tütüyor yüzleri" ...

Kitap hakkında daha fazla söz etmeyim ve bu büyülü yolculuğa okuyarak devam etmenizi diliyorum.Son olarak ta ifade etmem gerekirse , kitabın son sayfasında özel teşekkürü de yer almaktadır.

Kitabı okumaya ve bu serüvene dahil olmaya ne dersiniz..

Bu sözlerime son verirken , bazı teknik bilgileride verme gereği hissettim.

Ayşe Kulin - Umut
Dizi: Roman
Editör: Sırma Köksal
Kapak: Utku Lomlu
1. Baskı: Aralık 2008
Ebad: 13.5 x 19, 5 cm
Sayfa: 392
Kâğıt: Kitap Kâğıdı
Fiyat: 16 YTL.
Barkod: 9789752895638
ISBN: 978-975-289-563-8

UMUT - ÇOK SATAN VEDA'NIN DEVAMI ...

Osmanlı’nın gözdesi Bosna bir imza ile elden çıkarken, Kulin ailesi Bosna'dan İstanbul'a göç ediyor, çöken imparatorluğun son maliye nazırı Ahmet Reşat sürgüne gidiyordu.Sabahat ile Aram'ın aşkı ise tehcir olaylarının acısına yenik düşmeyecekti.Yeni bir cumhuriyet, yeni bir şehir ve yeni bir yuva kurulurken hayat hep akan bir suydu Sitare, Muhittin ve herkes için...

Savaşlar, yıkımlar, sürgünlerin ardından Umut geliyor. Umut "Hayat Akan Bir Sudur"'da Kulin, Veda ile başladığı Osmanlı ailelerinin yaşamına, bu kez de Cumhuriyetin yeni kurulmakta olduğu sancılı yıllarda tanıklık ediyor. Akıp gitmekte olan günlük hayat derinden değişmekte, bu değişim aşklara, dostluklara, aile ilişkilerine, her şeye yansımaktadır. Ayşe Kulin, bir kez daha okurlarına ellerinden bırakamayacakları, okuyup bitirdikten sonra anılarına katacakları bir armağan sunuyor.

kitapla yeni bir yolculuğa çıkıncaya kadar sağlıcakla kalın...

Selman GÜLEÇ
KONYA

 
Toplam blog
: 17
: 1283
Kayıt tarihi
: 05.11.08
 
 

Aslında kendimden nasıl bahsediyim , çok mütevazi bir insanım; kolay kolay hiç sinirlenmem. Bu durum..