Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '15

 
Kategori
Deneme
 

Umut bizimle olsun

Umut bizimle olsun
 

Neden


“Bazen başını alıp gidebilecek kadar cesur ve bazen kalıp her şeye göz yumacak kadar yürekli olabilmeli insan.” demiş Sunay Akın. İlaç gibi sözler anlayana. 

Değişiklikler umduğumuzdan daha çabuk oluyorlar. Kapitalist sistem hayal kırıklıklarımızı umutsuzluklarla sarmalıyor, zehir gibi soframıza koyuyor. En güvendiğimiz, en sevdiğimiz insanların açtığı yaralar en derin yaralarımız oluyor.

Temiz, dürüst, bilime inanan ve barış isteyen yüzden fazla güzel insan, insan görünümlü iki yobaz canavar tarafından Ankara’da katledildi. “Neden hep biz vuruluyoruz, neden her zaman iyiler daha erken ölüyor?” diye sormadan geçemiyor insan. Gözyaşlarımız ve öfkemiz birbirine karışıyor.

Diğer yandan “Parmak uçurumu gösterirken, budala parmağa bakarmış” diyen Çin atasözünde olduğu gibi birçok insan; hala takım tutar gibi parti tutuyor, medya tarafından aptallaştırılıyor. Yalancıların yalanlarına inanmaya devam ederek futbol takımı tutar gibi parti tutuyorlar.

Buna rağmen bilimsel mantık “erdemleri olan, bilinçli, emekten yana her uygar insana düşen görev; uyuyan insanları uykularından uyandırma mücadelesine devam etmektir” diyor.

Çünkü umutsuzluğa yer yoktur, türkülerimiz doğru söyler: “Aç yüreğini bir merhabaya, kardeşin duymaz, eloğlu duyar.” İnsanlardaki ve koşullardaki tüm olumsuz gelişmelere ve değişikliklere rağmen, her zaman içten, sıcak merhabamızı alanlar olacaktır. Onlara selam olsun.

Güzel bir dünya ütopyası ve güzel günler umudu hep bizimle olsun.

Turgay Usanmaz

26-10-2015

 
Toplam blog
: 5
: 878
Kayıt tarihi
: 11.11.10
 
 

1961 yılında Posof'ta doğdu. Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsü ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İş..