Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '07

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Umut çiçekleri

Umut çiçekleri
 

Hergün bir yerlerde mutlaka karşılaşırız onlarla okulda, sokakta, parkta, durakta, otobüste bazen ansızın çıkarlar karşımıza, bilindik bir karşılaşmadır aslında farkında bile olmayız. Yüzleri tanıdık ama isimlerini bile bilmediğimiz, belki de kendi yüzümüzdür onlarda görünen. Korkarız göz göze gelmeye öylece erteleriz başka yarınlara.

Kimi boya sandığı sırtında, kimi simit satan elleriyle bakarlarsakız, mendil ve düşlerini satan çalışan çocuklarımız. Sokaklarda kimsesizliğin peşine düşmüş sahiplenmeyi unutan, dev bakışlarıyla duvarlara kafa tutan çocuklar.

Yaşıtlarını parklarda oynadığı ama onların sokaklarda omuzlarında taşığı boya sandığımı yoksa dalgın bakışlarıyla düşlerini boyadığı oyuncağı mıydı? Bilemedik ve bildiklerimiz yetmedi, ne onlara ne onlardakilere öylece bakakaldık arkalarından.

-Abla buranın tarihini anlatayın mı?
Nemli gözlerini sil ve ışıldayan gözlerinle anlat buranın değil kendi tarihi, dünü hesaba katmadan anlatmak istediklerini ve isteklerini doğacak güne va yarınlara söyle. Sana sunulan hayatı bir armağan gibi karşıla kimsenin bilmediği isminle çoğalt anlamlarını va çoğalarak gül, hatta kahkakaların karışsın kafa tuttuğun duvarlara.

Sahi kimdi bunlar? Nerden geldiler nereye gidiyorlar. Adımları sonsuzluğa sürüklüyor onları ve onlar hiç tanımadıkları insanlara yaklaşırken, sonsuzluğu çekingenliklerinde kaybediyorlar.
Sonrası büyük adam olma hayali mi dersiniz? Ya da eve götürülen üç beş ekmek kırıntısı mı? Sonrası gökyüzünü delen bir gülüş alaycı hayata karşı kafa tutar gibi "SEN DE KİMSİN DER" gibi...

 
Toplam blog
: 8
: 732
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Gaziantep'te doğdum. Yerel gazete, televizyon, radyo, dergi ve internet sitelerinde editörlük ve ..