Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Umut Oran'a Emekli Sen Sendika Statü Yasası hakkındaki düşünceleri sorusu

Umut Oran'a Emekli Sen Sendika Statü Yasası hakkındaki düşünceleri sorusu
 

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı UMUT ORAN


Tüm Emekli Sen Burdur Şube Başkanı Umut Oran´a sordu:´AKP Hükümeti´nin 10 yıldır çıkarmadığı Emekli Sen Sendika Statü Yasası hakkında partiniz CHP ne düşünüyor´

Emekli Sen Burdur Şube Başkanı ve emekli öğretmen- gazeteci Fatih Özcan, partisinin il ve ilçe örgütlerini ziyaret ve bir dizi temas için Burdur´a gelen ve Şeker İş Sendikasını ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran´a, kamuoyunda emek örgütlerinin ´kökünü kazıyacağı´na inanılan Toplu İş İlişkileri Yasa taslağı ile AKP iktidarının 10 yıldır çıkarmadığı Emekli Sen Sendika Statü Yasası hakkında partisinin düşüncelerini sordu.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Umut Oran partisinin Burdur il Başkanı ve yöneticileriyle birlikte, Burdur Şeker İş Başkanı Mustafa Onay´ı ziyareti sırasında, Emekli Sen Burdur Şube Başkanı ve emekli öğretmen- gazeteci Fatih Özcan´ın kendisine yönelttiği soruları cevaplandırdı. Özcan, ziyaretin konuşmalarını müteakiben Oran´a iki soru yöneltti. Kamuoyunda emek örgütlerinin kökünü kazıyacağına inanılan Meclis´e sevkedilmiş bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa taslağı ile AKP Hükümeti´nin 10 yıldır çıkarmadığı ve Bahar aylarında AİHM´de görüşülmek üzere gündeme alınmış bulunan Emekli Sen Sendika Statü Yasası hakkında partisinin düşüncelerini sordu.

Umut Oran, ülkede çağdaşlaşma yönünde adım atılmadığını, örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirterek, Ana Muhalefet Partisi olarak bu konularda atılacak her adımı destekleyeceklerini sürekli açıkladıklarını, çağdaşlaşma ve örgütlenme konusunda baskı kurmayı sürdüklerini ifade etti.

Umut Oran şu görüşleri ileri sürdü: ´Türkiye hem çağdaşlaşmak hem de AB tam üyeliği sürecinde daha demokratik, insan haklarının daha fazla uygulanabildiği bir ülke olmak zorunda. Bugün öyle bir yolda mıyız? Öyle bir yolda değiliz. Bu konuda örgütlü toplum olmamız gerekiyor. Emeğin örgütlenmesi gerekiyor. Emeğin örgütlenmesinin önündeki tüm engellerin kalkması gerekiyor. Bu konuda maalesef iktidar partisi son 10 yıldır söylemden eyleme geçemedi. Bunun önünde de hem bir engel yok. AB bu konuda iktidar partisini teşvik ediyor. Hem de Ana Muhalefet olarak biz de örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz; bu konuda da kendilerine destek vereceğimizi söylüyoruz. Fakat birtakım pazarlıklar sonucunda her seferinde burada bir sonuç alamıyoruz. 10 yıldır aynı şeyle karşı karşıyayız. Bu konuda biz kendilerine baskı uygulamaya devam edeceğiz. Şu anda biliyorsunuz bu konuyla ilgili yasa yürürlüğe girmedi. Komisyonlarda görüşülüyor. Sendika başkanı arkadaşlar da bazı açıklamalarda bulunuyorlar. Bizler de bu süreci takip ediyoruz. Bu konudaki engellerin kalkması yönünde Ana Muhalefet olarak biz de mücadele ediyoruz.´

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..