Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Umut Tacirliği - Çiftlik Bank

Umut Tacirliği - Çiftlik Bank
 

Türkiye’de faaliyet gösteren, yasal açıklardan faydalanıp insanları tuzağa düşüren umut tacirleri son dönemlerde iyice türedi. Aslında bu sistemlerin temeli “PONZİ SİSTEMİ” Peki nedir bu Ponzi Sistemi?

Aslında çok basit. Üyelerine belirli dönemlerde yüksek kar marjı vadeden karlı bir işmiş gibi insanlara bu durumu tamamen reklamsız lanse eden bir sistem. Evet bu tip saadet zincirlerinin reklamları ya hiç olmaz ya da sınırlı sayıda ve yerlerde olduğu için bizler çoğu zaman görmeyiz bile. Mantık şu tamamen sermayesiz bir işe başlanır üyeler bulunur ve bu üyelerin paraları sermaye olarak kullanılır ya bir kılıf hazırlanır ya da para yeterli düzeye geldiğinde oluşumun sahibi paraları alır kaçar gider.

Son dönemde bu duruma en iyi örnek ÇİFTLİK BANK. Tamamen az önce anlattığım esasa bağlı bir sistem. 0 sermaye ile girilen bir oluşum , ardından üye sayıları ve paralar çoğaldıkça paravan kurulan çiftlikler ve sonuç olarak 510 milyon ile kayıplara karışma. Bu tip oluşumlar umut tacirliği ile beslenir. Hatırlayınız JET FADIL zamanlarını. Bunlar umut tacirliği ile vurgunculuk yapıp kaçanlar. Bir de başka başka saadet sistemleri var ki onlar hala faaliyetteler. Örneğin 100 TL’ye açabileceğiniz bir web sitesini sizlere 2000 – 3000 dolarlara satıp üye bulmanız ve üye bulduğunuzda sizlere yüksek kar vadedenler var. Bu tip oluşumlar ise reklamı daima kendileri ve müşterilerine yaptırırlar. Genelde müşteri çekmeye giderken son model araçlar kiralanır ve bu aracı ben bu işe girerek aldım gibisinden yalanlar ile özellikle gençleri kandırırlar. 3000 dolar civarı alınan paranın belli bir kısmını kazançmış gibi gösterirler. Temel olarak bunların tamamı müşteriyi kandırmaya aldatmaya yöneliktir. Ha birde birkaç ayda bir düzenlenen otel toplantılarında tatil yapıyoruz gibisinden caka atmaları saymıyorum bile.

 

 
Toplam blog
: 23
: 332
Kayıt tarihi
: 19.05.16
 
 

Hayata ve gündeme dair ne varsa bu blogda..  ..