Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '18

 
Kategori
Futbol
 

Umut Veren Futbol

Galatasaray, kendi sahasında Porto’ya 3-2 yenilmesine rağmen oyunun çoğu bölümünde iyi bir futbol sergiledi. Yenilgiye rağmen alınan UEFA bileti ise gecenin tesellisi oldu.

Maça Galatasaray iyi başladı. Sarı- kırmızılılar arka arkaya yakaladıkları fırsatları değerlendiremediler. Bu kadar baskı sonrasında Porto’nun bir duran topla golü bulması Galatasaraylı futbolcuların moral açısından çöküntüye uğramalarına neden oldu.

Elbette burada maça damga vuran hakem kararlarından da bahsetmek gerekiyor. Önce, uzun müzakereler sonucunda, Galatasaraylı futbolcuların penaltı ve kırmızı kart bekledikleri pozisyonda ofsayt kararı verdiler. Daha sonra da Porto lehine hatalı bir penaltı kararı verildi. Kısacası bu maç, Şampiyonlar Ligi’nde VAR’ın ne kadar gerekli olduğunu gösteren bir örnek oldu.

Lakin devrenin sonlarında yine bir penaltı ile kazanılan gol, sarı- kırmızılıların ikinci yarıya umutlu başlamalarına neden oldu. Nitekim, ilk yarının etkisiz ismi Donk’un yerine Onyekuru ile ikinci yarıya başlayan Galatasaray, yine önemli fırsatları yakalayan taraftı. Ancak yine ilk yarıda olduğu gibi golü Porto buldu.

Eren’in golünden sonra gelen penaltı, beraberlik ve ardından galibiyete ulaşmak için büyük bir fırsattı. Ama Feghouli penaltıyı kötü kullanınca bu fırsat da kaçtı.

Bundan sonraki bölümde de etkili olan Galatasaray’dı. Ancak bu etkili oyun skora yansımadı ve sarı- kırmızılılar sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Ancak, alınan mağlubiyete rağmen oyunun çoğu bölümünde sergilenen iyi futbol, Galatasaraylılara gelecek adına umut verdi.

Gerçekten de sarı- kırmızılı taraftarların uzun süredir özledikleri bir oyun ortaya koydu Galatasaraylı futbolcular. Sağ kanatta Mariano ve Feghouli harika bir maç çıkarttılar. Zaten Feghouli bence sahanın en iyisiydi. Ona Ndiaye eşlik etti.

Bununla birlikte Rodrigues, son vuruşlarda daha becerikli olsa sonuç daha farklı olabilirdi. Aynı şeyleri Eren Derdiyok için de söyleyebiliriz. Onyekuru’dan da daha etkili bir performans bekleniyordu.

Sonuç olarak Galatasaray’ın ortaya koyduğu futbol mağlubiyeti hak etmedi. Ama bu kadar net fırsatları kaçırırsanız yenilgi kaçınılmaz oluyor. Gelgelelim bu iyi futbol, Galatasaray’ın ideal on birine yaklaştıkça daha başarılı olabileceğini gösterdi. Bu da, Galatasaraylı taraftarları lig ve UEFA için umutlandırdı. Ocak ayında takviye yapılabilirse bu umut daha da artar. Zaten sarı- kırmızılı camiada bütün gözler Ocak ayına çevrilmiş durumda. Bakalım Ocak ayı, Galatasaray’da ne tür gelişmelere sahne olacak?

  https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..