Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '09

 
Kategori
Deneme
 

Umut yaprakları

Umut yaprakları
 

www.eylulgunesi.com'dan alınmıştır . . .


Aç gözlerini şimdi. Bak etrafında nice yaşamlar var. Kol kola girdiğin dostlar var gölgelerinde. İstersen , dayanabilirsen bu güzelliğe katlanabilirsin. Sakın umutsuz ölme. Yanına al. Al ki sende canlansın. Bir sokak köpeğinin hüzünle bakışı gibi karamsar olma asla. Gövdende beliren hayat çizgileri dallarından yoksundur artık. Sen varsın bütün hücrelerinde. Kendinden anlamlar çıkar bitik ve dibine gelinmiş. . .

Seni heceler yollar, sokak lambaları. Kaldırımlar taşar olmuş iliklerinden. Arasından hatıralar fışkıran sokak taşları yosun yosun ağlar şimdi. Yağmur yağar ve canlanmaya başlar kokusu naftaline çalan ayak izleri. Tok bir umut ışığı istersin toz bulutlarının karıştığı kördüğümlerde. Sonra yüzün düşer, bir iki insan sevindirir seni dokunuşlarında. Sana el sallar ikisi de kendi aşklarını selamlarken. Seni tasvip ederler oturdukları bankta. Gökyüzü pembedir sanki yeşile çalarken ve biraz da ağlamaklıdır.

Arka arkaya dizilmiş çınar ağaçları dallarını açmışlar ve seni kucaklamayı beklerler. Gerçekler soğuktur ama sakın kekeleme karşılaştığında. Dimdik dur ve sen de sarıl onun dallarına sevgiyle. Baharlar boyu onda can bulduğunu unutma. Kışın kahverengi somurtkanlığını sen onlarla yeşerteceksin. Aç gözlerini şimdi. . . Bak bakalım nasıl döküleceksin bir sonraki mevsime kadar ? Seni bekleyecekler orada umut yaprakları. . .

Bak son yaprağı düştü güzün. . .

Gökhan Cenker

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..