Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '09

 
Kategori
Kitap
 

Umutlar yaşamalı

Umutlar yaşamalı
 

Umudun ve sevginin olmadığı bir yaşam olur mu?


UMUTLAR YAŞAMALI

Sevgi ve umut.

İnsan yaşamında iki sihirli sözcük.

Reşit Yaman yeni romanında bu iki sözcüğün sihirli gücünü işlemiş.”Umutlar Yaşamalı” yı okurken insana zor zamanında sevginin ve umudun ne denli hayati olduğunu “anlıyorsunuz...

Kitap 48 saat içinde geçen bir olayı anlatır.Öykünün kahramanı Yaşar, çok iyi bir koca, çok iyi bir baba ve çevresinin en saygın kişisi olmayı kafasına koymuştur ama hayat hiç umulma- dık bir anda ona çok acımasız bir sürpriz hazır- lar.Artık tek başınadır .Ne koruyanı nede yardı- ma geleni vardır.Ölüm-kalım arasındaki o ince çizgide hayatta kal -mak i çin büyük bir mücade- le verir.Çok acı çektiği bu savaşta iki dostu vardır;bunlardan biri umut öteki sevgidir. Bu iki dost ona hem yaşama gücü ve hem de moral vererek hayatta kalmasına yardım eder.

Reşit Yaman bu romanıyla insan hayatında oldukça önemli ve büyüleyici bir rol oynayan bu iki öğeyi yine çarpıcı bir olayla biçimlendirerek ustaca işlemiş.Bize sevgi ile umdu yaşamımız dan eksiltmememizi önerirken, mutsuz ve umudunu yitiren insanlara da ışık tutuyor..Onlara yaşama bağlanmayı, zorluklara karşı direnmeyi ve pes etmemeyi öğütlüyor.

Çok basit düşleri vardır Senem ile Yaşar’ın.Ektikleri zümrüt yeşili patateslerin apak çiçekler açmaları, tarlaların- daki buğday başaklarının dolu ve şiş olması, dikecekleri çeşitli meyve ağaç- larının tutması onları mutlu etmeye yetecektir.

Olay Diyadin ile Erciş sınırı arasındaki Zilan Deresinde geçiyor. Kitabı okurken soluğunuzu tutacaksınız.Hem psikolojik hem de oldukça dinamik ve akıcı bir anlatımla kurgulanarak işlen miş çok farklı bir roman.Yazarını kutluyorum.

Mustafa DEMİR

OZAN YAYINCILIK(yeni yayın.ocak2009)
 
Toplam blog
: 5
: 1080
Kayıt tarihi
: 03.01.08
 
 

Ellili yaşlarda İstanbuL'da oturan ve güzel sanatlara ilgi duyan, üniversite mezunu ve emekli bir be..