Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Umutların bittiği an

Umutların bittiği an
 

Tıpkı başlıkta olduğu gibi, bu maç Umutların bittiğinin delilidir. Ve Aragones ile Aziz Yıldırım’ın veda maçıdır.

Her ikisine de bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilemekten başka elimizden bir şey(!) gelmiyor.

Bu gün Ankara Spor ile oynanan maçta, Aragones gideceğini anlamış olmalı ki! Ankara Sporlu Mehmet Çakır’ın attığı golde, ayak ayaküstüne atmış, golün güzelliği(!) karşısında, bir futbol adamı olarak(!) zevkten dört köşe olmuş vaziyette gülümsüyordu!

Şimdi bu takımı geçen sene ile karşılaştıralım. Geçen seneki takımdan kim gitmiş? Aurello. Kim gelmiş? Daniel Guiza, Emre Belezoğlu, Gökhan Emreciksin gelmiş. Bunlar sporculardan gelip gidenler.

Evet, birde Teknik heyet var. Zico gitmiş, yerine, İspanya’yı şampiyon yapan, acımasız, disiplinli, sevgisiz Aragones gelmiş. Başkan Aziz Yıldırım’ın tam da hayalindeki teknik adamdı. Ben söylemiyorum. Bu cümleyi kendisi kurdu.

Sezon başladı. Fenerbahçe, şampiyonlar ligine kalınca herkeste bir umut yeşerdi. Lig maçları başladı. İlk 6 maçta 4 mağlubiyet, tam bir kâbus! Şampiyonlar ligi grup maçları ondan da beter. Geçen yılın Çeyrek Finalisti Fenerbahçe, yarı finali son saniyelerde bir kalecinin parmaklarının ucu ile kaybetmiş. Finalist Chelsea’yı yenme başarısını gösteren tek takım olmasına rağmen, gurup maçlarında sadece iki beraberlik alarak, tarihteki(!) yerini almış.

Bu arada teknik heyet ve bazı futbolculara verilen astronomik ücretler, hep dillerde dolaştı. Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri, bir türlü kaf dağından aşağı inip, ne oluyor bu kulüpte diye bakmadılar. Sonuç mu? Ligin bitimine 6 hafta kala, lige havlu atmış, sahada gezinen, birbirleri ile kavga eden, milyonlarca taraftarına saygı duymayan, sadece alacakları parayı düşünen, sahada futbol oynamaktan ziyade arkadaşları ve karşı rakip takımın oyuncuları ile kavga eden, kavgacı bir topluluk.

Bu yıl 60 puanı bulabilirler mi? Pek zannetmiyorum. Ligi 5. sırada bitirebilirler mi? Onu da sanmıyorum. Yarın Bursa Beşiktaş’ı yensin. Fenerbahçe’nin ensesinde. Puanını 47 ye çıkaracak.

Ha şunu diyerek bir mazeret uydurmak mümkün. Federasyon ve hakemler, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı halletti. Tıpkı Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın söylediği gibi!..

Ama ben böyle bir mazereti kabul etmiyorum. Eğer bir futbolcu Fenerbahçe’nin kadrosunda yer alıyorsa, görev düştüğünde, çıkıp aslanlar gibi futbolunu oynayacak. Ve kendisinde ilk 11 de yer bulmak için çaba sarf edecek.

Adam İspanya liginde gol kralı oldu diye alınıp, 35 milyon Euro’ para ödeniyor. O kendisine atılan topları bile stop edemiyor.

Sonuç itibarı ile transfere yıllık 100 milyon Euro para harcayan bir kulüp, iyi yönetim(!) ve iyi teknik direktör(!) yönetiminde geldiği nokta bu!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..