Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Umutsuz Ev Kadınları’nın umuda yolcuğu

Umutsuz Ev Kadınları’nın umuda yolcuğu
 

Kanal D'nin Disney yapımı “Desperate Housewives” dizisinin yerli uyarlaması “Umutsuz Ev Kadınları” uyarlama diziler arasında olmasına rağmen Türkleşmiş haliyle seyircinin nabzını tutabilenler arasında. Amerikalı dizinin Türkleşmesinden de kimse rahatsız olmadı. Amerika’da her bölümüyle ilgi odağı olan ancak bize geçtikten sonra özünden bir hayli sapan ‘’Umutsuz Ev Kadınları’’nın ilk günkü cazibesinde olduğunu kim söyleyebilir?Nedeni ne diye düşünürken ‘’Sürgün Diziler’’ kervanında kendini bulmasından derim.

Geçtiğimiz sezon pazar akşamları 20.00'da yayınlanan ve bu saatte başarılı bir performans sergileyen dizi benimde hafta sonu yorgunluğunu atıp, yeni haftaya canlı ve stressiz başlamama neden oluyordu. Bu sezonun başında ne akla hizmetse önce perşembe prime time birinci kuşakta yayınlandı. İzleyiciler gene de takipte kalmaya çalıştılar.  Sonra bir baktık ki gece 22.30'a alınmıştı. Hatta başlama saati tam 23.00 oldu. Bu da takipçilerinin tepkisini çekti. İki haftadır dizi saat 23.00’te başlıyor. "Umutsuz Ev Kadınları ", gece yarısı ekrana gelmesine rağmen, yine de iyi bir izlenme oranı yakaladı. "Umutsuz Ev Kadınları"nın gün ve saat değiştirmesine son noktayı da gece yarısı yayınlanması koydurdu.

 Bütün haftanın yorgunluğunu taşıyan, sabah erken kalkıp, işine, gücüne giden izleyici ‘’Umutsuz Ev Kadınları’’nı ancak rüyasında görmeye başladı.‘’Hangi akla hizmet!’’ kısmını kanalın yayın akışına bakarsanız siz de ben de anlarız. Daha doğru bir deyişle ‘’İntikam’’ geldi ve ‘’Umutsuz Ev Kadınları’’nın tepesine bindi. Keza ‘’Umutsuz Ev Kadınları’’ gibi yeni başlayan ‘’İntikam’’da Amerikan uyarlaması bir dizi. ‘’Revenge’’i, ‘’İntikam’’a çevirdik güçlü bir kadro ile de ‘’Umutsuz Ev Kadınları’’nın başına bindirdik. Beren Saat çevresinde geçen dizi, müthiş konusunda çok oyuncu kadrosunun gücü ve yapımcının desteği ile ayaklarının üzerinde duruyor.

Neyse ben ‘’Umutsuz Ev Kadınlarına’’ döneyim. Aslında dizi Türkleşerek başarıyı yakalamıştı. Fakat ‘’Sürgün Edilen Diziler Kervanı’’na katılmak haliyle yapımcıyı da kızdırdı. Dizinin yapımcı firması Medyapım’ın da "Umutsuz Ev Kadınları"nın gece çok geç saatlerde yayınlanmasından rahatsız olduğu için diziye de  Show Tv ve Fox TV 'i talip olunca Umutsuz Ev Kadınları’nın Umuda Yolcuğu böyle başladı.

 Bennu Yıldırımlar, Songül Oden, Ceyda Düvenci’nın üslendiği Nermin, Yasemin, Elif karakterleriyle Umutsuz Ev Kadınları dizisinin yepyeni bölüm fragmanı dönmeye başlayalı çok oldu. Arap dünyasının da ilgiyle seyrettiği dizi eski forslu, havalı günlerine geri dönme çabasında da haksız değil! 

Geçtiğimiz günlerde Ortadoğu’da yapılan bir ankette en sevilen Türk oyuncu seçilen Songül Öden. Konuyla ilgili olarak, Arap ülkelerinin ünlü televizyon kanalı MBC’nin internet sitesine açıklama yapan yapımcı Dina Karim, Songül Öden’le “Yeraltı” adlı dizide konuk oyuncu olarak yer alması için anlaşıldığını açıkladı. Dizi çekimleri için Nisan ayında Mısır’a gidecek. “Yeraltı” adlı dizide, Songül Öden’in rol alacağı bölümler Ramazan ayında yayınlanacak.

Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy, “Umutsuz Ev Kadınları, çok daha güzel ve eğlenceli bölümleriyle FOX’ta daha erken bir saatte seyirciyle buluşacak” açıklamasını yapmıştı. Şimdi 16 Martta yeni kanalında başlayan dizi haftada 2 gün ekranda yer alacaklar. Yayın saati 19:45 olarak açıklanan dizi Pazar günleri karşısına ‘’Ali, Ayşe’yi seviyor’’ ile çakışıyor. Yetmedi bir de; hafta sonu yarışmalarının başladığı saatlere alınması neden? Yani ben ‘’Umutsuz Ev Kadınları’’nın yeni kanalında da pek gün yüzü göreceğini sanmıyorum.

Umarım haksız çıkarım ve ‘’Umutsuz Ev Kadınları’’ umuda yolcuğunda umduğunu bulabilir…

Hayatta umduğunuzu her daim bulmanız dileği ile…

www.medyabey.com

https://twitter.com/eceer6

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..