Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '11

 
Kategori
TV Programları
 

Umutsuz ev Kadınları

Umutsuz ev Kadınları
 

Umutsuz Ev Kadınları


Kanal D'de geçenlerde yeni bir dizi başladı; 'Umutsuz Ev Kadınları'. Duydum ki zaten Amerika'da yıllardır yayınlanan ve de çok izlenen bir diziymiş de bizimkiler Türk versiyonunu yapmışlar.

Hayırlı olsun ne diyelim ama bize sanki yeni bir şeymiş gibi sunulan bu dizi aslında uzun zamandır toplumumuzun her düzeyinde yaşanan bir gerçek.

Töre cinayetleri, beşik kertmeleri, görücü usülde evlilikler, dedesi yaşında adamlara para karşılığı satılmalar derken şimdi de sıra 'ayrıldığı kocası tarafından sokak ortasında öldürülen kadınlar'a geldi.

Bizde bunlar eskiden beri olagelen şeyler olduğundan ve bir de her yerde artık yazıp konuşulduğu için tamamen  kanıksandı gibi. Manşetlerden üçüncü sayfa cinayet haberleri arasında ancak yer bulur hale gelen 'Kadın cinayetleri' erkek toplumu olarak, analarımız dışındaki kadınlarımıza aslında ne kadar da değer verdiğimizin birer göstergeleri oluyorlar.

İşten kovulan evde karısının boğazına sarılıyor, kumar masasında kaybeden hıncını karısından çıkartıyor, sermayesi olmayan kız kardeşini zengin birine veriyor ki eli üç kuruş para görsün, gelenek adı altında kızını başlık parasıyla 'satan' altına arabayı çekip köyde hava atıyor...

Umutsuz ev kadınlarının, kızlarının alası Türkiye'de olmayacak da nerede olacak? Kanal D bence yanlış iş yapıyor, böyle bilindik, sıradan kanıksanmış bir konuyu ekrana taşıyıp rating yapacağını sanmak büyük hata.

Canlısı, kanlısı her gün televizyonda, gazetelerde, sokakta, komşuda, akrabada, evde gözümüzün önündeyken bir de kim çıkar da dizisini seyreder?

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..