Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

aygoz Özlem Eryoldaş

http://blog.milliyet.com.tr/aygoz1

25 Eylül '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Umutyiyen !

Çekip gitmeli bu kargaşadan..Yalnızlıktan. Uzaklaşmalı insanların kin dolu bakışlarından..Gülmenin hüküm sürdüğü bir yer olmalı ..Kral,kraliçe gülen insanlar..İnsanları gülmekle cezalandırmalı..Belki de alışkanlık olur kişiliklerinde..

Sevginin egemen olduğu bir yer düşlüyorum. Aslında düşlemek ne kadar da çirkin öyle değil mi ? İçindeyim diyebilseydim keşke..Herkez birbirini seviyor. Barışmak için bayramlar beklenmiyor. Çünkü herkez barış içinde.
Mutluluk..Anahtar kelimenin sevgi olduğunu bildiği için onunla kardeş olmuş. SEVGİ ve MUTLULUK !

Zor olmayan bir ilişki olsa gerek. Kıskançlıklar yok. Hırs yok. Para diye bir kavram yok. Hayat akıp gidiyor. Çocuk gözlerle bakıyoruz dünyaya..Pespembe !..Gülerek,merakla ve mutlu..

Güzel insanların olduğu bu güzel ülkede bir de kötü adam var. Biz ona "umutyiyen" diyelim. Herkesin usundaki hayalleri umutları yok etmek için yaratılmış sanki..Tam mutlu oldum derken çıkıveriyor insanların karşısına. Sonuç elde var sıfır.

Mücadele ediyor bu güzel ülkenin güzel insanları. Savaş etmeyi bilmedikleri için yine kendi yöntemleriyle yani sevgi silahlarıyla halletmeye çalışıyorlar..Gülümsemeyi öğretiyorlar ilk önce umutyiyen'e..Gülerek güne başlamayı. Mutluluk dansını öğretiyorlar mutluluk senfonisi eşliğinde. Yarım kalmış hiçbir aşk yok bu ülkede..Herkez sevdalı sevdiğine ..Ve birlikte..Ayrılık şarkıları hiç çalınmamış ki bu ülkede..

Umutyiyen çok sinirleniyor başlarda. Kızıyor bu insanlara. Mutluluğun ve umut beslemenin yanlış olduğu düşüncesini aşılamaya çalışıyor..Ama bu mutlu insanlar ona yenilmiyorlar !..

Gün ışıyor. Umutyiyen güzel ülkede yaşadığını umut etmeye başlıyor. Mutluluk dansını öğreniyor. Önce sadece kendisi dans ediyor. Sonra tüm ülke ile..Sonra umutyiyen yok oluyor..Yerine umut kraliçesi ve kralı geçiyorlar..Bu güzel ülkede herkez çok ama çok mutlu ve umutlu yaşıyor..

Bu bir masal mı , yoksa bir umutmu acaba ?..Kimbilir..
 
Toplam blog
: 185
: 1494
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Yazabilmenin özgürlüğüyle... İstanbul'un bir bahar sabahında dünyaya gelmişim. Keşfetmek, anlayabilm..