Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Un helvası tarifi

Un helvası tarifi
 

Un Helvası Tarifi


Klasik Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler;

2 su bardak un (kullanılan su bardak ölçüsü: 200 ml.),
1 su bardak sıvı yağ.

Şerbeti için;

2 buçuk su bardak su
1 buçuk su bardak toz şeker.


Klasik Un Helvası Tarifi Yapılışı

Şerbeti için; İlk olarak ,toz şeker ve su tencereye koyulup kısık ateşte erimeye bırakılır. Çelik, geniş ve derin bir tencereye, sıvı yağ ile un koyulur. Unun kokusu çıkanadek, orta ateşte sürekli karıştırarak kavrulur. Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavrulur.

Arzu edilen renge ulaşınca 1 taşım kaynatılıp, ocaktan alınan şerbet kavrulan unun üzerine dökülür. Dökme işlemi esnasında, sıçramalara karşı dikkatli olunmalıdır. Şerbet döküldükten sonra, unun topaklanmadan şerbeti çekmesi için hızlı hızlı karıştırılır ve ocaktan alınır.Kaşığın arka tarafı ile iyice bastırarak karıştırılıp, un helvası hazır edilir.

Ilınan helvadan biraz alınıp kaşığın içerisine bastırılır ve ters çevrilerek kaşıktan çıkartılıp servis tabağına dizilir. Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre, tarçın, hindistan cevizi veya ceviz içi serpiştirilip servise sunulur. Ben helvayı kaşık ile şekillendirdim.Arzu ederseniz helvayı silikon kaplara bastırarak ta şekillendirebilirsiniz.

 

Kaynak: pratikevyemektarifleri.com/klasik-un-helvasi-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..