Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
9391
 

Un Helvası

Un Helvası
 

Malzemeler:
    125 gr.tereyağ 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı su arzuya göre istenildiği kadar fıstık veya ceviz
    Şeker süt ve su bir tencereye konulup,kaynatılmaya başlanır. Diğer bir tencereye aynı zamanda tereyağ konulup eritilir.(şerbetle aynı zamanda ocağa konulur.Şerbet kaynayınca ocak kısılır,un kavrulana dek kaynatılır) Un eklenip devamlı karıştırılarak kokusu çıkıp iyice pembe renk alana dek kavrulur.Un eklendikten 3-4 dk. sonra fıstık veya ceviz eklenerek birlikte kavrulmaya devam edilir.(Burada unun kavrulma kıvamını şerbete tahta kaşığın attığınız hamur belirleyecektir.Eğer attığınız parça sıçrayarak ses çıkarıyorsa kavrulma işlemi bitmiş demektir(coz diye bir ses çıkarır) Böyle ise iki tencereninde ateşi kapatılır.Un tenceresinin kapağı hazır tutularak,şerbet tek seferde una dökülüp kapağı hemen kapatılır.1,5-2 dk. sonra tencerenin kapağı açılır,tahta kaşıkla bir güzel karıştırılır.Sıcak servis yapılır.
Not:Helvayı kısık ateşte kavurun.Daha lezzetli ve güzel olur.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Helvanın görünüşü çok hoşuma gitti. Sanırım tadıda güzeldir.Zaten helvanın her çeşidini çok severim.Tarifinizden yararlanıp bir gün belki yaparım.Saygılarımla.

Alper Çitil 
 27.01.2008 14:51
 

canım blogcudan milliyet blog alemine bende katıldım:)seni burda görmek ne güzel:)un helvan çok güzel görünüyor.ellerine kollarına sağlık.sevgiyl e kal.iyi akşamlar...

SBL 
 20.01.2008 23:15
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 37
Toplam mesaj
: 9
Ort. okunma sayısı
: 2814
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster