Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '16

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Un maskelerinin mucizesi

Un maskelerinin mucizesi
 

Buğday, nohut, mısır, bezelye, yulaf, keten, çavdar ya da nohut unundaki mikro besinlerin etkisiyle cilt hücrelerinin yenilendiğini biliyor musunuz? Bu yöntem adeta mucize yaratır ve yaşlanma sürecini yavaşlatır, cilt temizlenir ve yüz mükemmel tona kavuşur.
Öğüttüğünüz farklı türlü besinler ve kuru baklagil unlarından yapılan maskelerin cilt üzerinde etkileri değişiyor. Bu unlar yüzü daha iyi görünüme dönüştürmek için mükemmel bileşenlere sahipler. İnce çizgileri ortadan kaldırırlar, derinin gevşek hatlarını düzeltirler, gelişmiş bir esneklik kazandırırlar. Bitkisel un maskeleri ile cilt parlamaya başlar ve doğal rengine döner. Ayrıca çeşitli sivilce ve aknelerden de kurtulabilirsiniz. Doğal kozmetik özellikli un maskeleri siyah noktalar ve yüzde tahriş olmuş bölgeler ile mücadelede çok faydalı. Buğday unu yağlı ciltler için uygun. Nohut unu, mükemmel yapılandırıcı özelliklere sahip. Deriyi aydınlatır ve lekeleri azaltır. Bezelye unu kırışıklıklara iyi gelir, cilt hücrelerini yeniler. Bu maskeler için malzemeye bal, limon suyu ve süt gibi sıvılar eklenir.

Selenyum kaynağı nohut unu
Nohut unu cilt için bir nimettir. Selenyum içerdiği için gençliği ve güzelliği koruyan güçlü bir antioksidandır. Kırışıklıkları düzeltir, cildi besler. İçindeki vitaminler, mineraller ve asitler yaraların iyileşmesini sağlar, yara izlerini yok eder. Haftada 1-2 kez kullanıldığında, olağanüstü tazelik ve sağlıklı bir cilt oluşur.

Nohut ununu süt veya yoğurt katarak bulamaç haline getirin. Yüz, boyun ve dekolteye uygulayın. Ayrıca 2 yemek kaşığı nohut ununa 1 çay kaşığı bal ve 1 yumurta sarısı ekleyin ve maskeyi sürün, kuruyunca yıkayın.

Yaşlanma karşıtı mısır unu lapası
1 çay bardağı mısır unu üzerine kaynar su dökün ve 5-10 dakika ateşe koyun. Elde edilen kütleyi soğutun ve iki parçaya ayırın. Herhangi bir şey katmadan ilk parçayı yüzünüze yayın ve 15 dakika kalsın, yıkayın. İkinci parçaya ise limon suyu ekleyin, yüzünüze uygulayın. Başka bir tarif de şöyle: Bir çay bardağı mısır ununa 1 yumurta sarısı ve biraz da beyazından ekleyin. Lapa haline gelene kadar karıştırın. 10 dakika bekletin iyice yumuşasın. Bu lapayı yüzünüze sürün yarım saat bekleyin ve yıkayın. Bu maskeler güçlü bir nemlendirici etkiye sahiptir. Cilt tonunu eşitler, cilt yaşlanmasıyla mücadelede yardımcı olur.

Bezelye unu
Bezelye unu aktarlarda satılır. Ya da kuru bezelye alarak evde mikserde un haline getirebilirsiniz. Yarım çay bardağı bezelye ununa bir çay kaşığı karbonat katın. Biraz ılk su ile seyrelterek bulamaç haline getirin ve sürün. 25 dakika sonra yıkayın. Uygulama cildi gençleştirdiği gibi sivilce ve siyah nokta ile mücadele edenlere de çok fayda sağlayacaktır.

Lekelere karşı yulaf unu
Yarım çay bardağı yulaf ununu çırpılmış yumurta akı ile karıştırın. Bu maske benzersiz bir özelliğe sahiptir. Kişinin cilt tonunu düzeltir. Kırışıklıkları giderir. Lekelerle ve akne izleri ile baş etmenizi sağlar.

Buğday unu ile güzellik
İki çorba kaşığı doğal katkısız buğday ununa 1 çorba kaşığı taze sıkılmış elma suyu katın. Bu maske ile sadece bir kaç seansta cilt çok güzel olur. Un maskeleri ciltte tahrişe neden olmaz

Pürüzsüz cilde keten tohumu unu
Keten tohumunu kahve değirmeninde çekin un elde edin. 1 çorba kaşığı keten tohumuna katılan ılık süt ilavesi ile mükemmel bir maske elde edersiniz. Bir çok soruna çok yardımcı olan uygulamadır. Cilt temiz ve pürüzsüz hale gelir.
Siz yeter ki doğanın onarıcı yöntemlerine inanın ve uygulayın. Karşılığını size kısa sürede verecektir

Herbalist Tarkan Güveloğlu

www.abtdogalurunler.com

info@abtdogalurunler.com

0 216 414 97 16

 
Toplam blog
: 33
: 499
Kayıt tarihi
: 06.02.15
 
 

Herbalizm, bitki ve bitki özlerini kullanımına dayalı bir tıp dışında kalan bir geleneksel tedavi..