Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '12

 
Kategori
Edebiyat
 

Ünal Şöhret Dirlik ve 60. yıl

Ünal Şöhret Dirlik ve 60. yıl
 

Fethiye'den araştırmacı yazar Ünal Şöhret Dirlik...


Fethiye'den şair ve yazar dostum Ünal Şöhret Dirlik'in geçen yıl bir kitabı çıktı. Sanat'ta 50. yıl diye. Bu kitap ufak bir ebatta olup, ama  birçok şairin gönlünden kopan şiir ve yazılarıyla Ünal Şöhret Dirlik'i anlatıyorlardı. Bu şiirlerde Ünal Şöhret Dirlik'e olan sevgilerini, saygılarını  belirtiyorlardı, elbette böyle şiirlerler kolay yazılmaz. Yani içten gelmezse her hangi bir insana şiir yazılmaz... Bu güzelim antoloji kitabı Denizli'de Oğuz Ofset Yayınları arasında günyüzüne çıktı. Ufak tefek bir Antoloji ama  manidar  dizelerden meydana gelen coşkulu bir güldeste...

Kısmet olursa  birkaç yıl sonra araştırmacı yazarımız ve öğretmenimiz Ünal Şöhret Dirlik yine arkadaşlarıyla birlikte  "SANAT'TA 60". yılına merhaba diyeceklerdir... Biz de bugünleri  sevgiyle bekliyoruz... Bu konuda gazeteci yazar İsa Kayacan ve şair Birdal CanTüfekçi'nin bu konuyla ilgili düşünceleri,yansıtan görüşleri vardır. Bunları bu köşeme almak istiyorum.

Şimdi sözü İsa Kayacan ve Birdal Can'a bırakıyor, cümlesine selam ve saygılar, başarılar gönderiyorum. Gazeteci yazar arkadaşımız İsa Kayacan'da bir ara ameliyat olmuştu, o'nun da iyilik dolu haberlerine sevindik. Hem tekrar geçmiş olsun diyor ve hem de daha nice sağlıkı günler  diliyoruz.

Ünal Şöhret Dirlik’in:

Sanat’ta

İSA KAYACAN YAZDI


“İsa Kayacan, Ünal Şöhret Dirlik’inSanat’ta 60 Yıl Dost Şiirleri” isimli kitabı için bir değerlendirme yazısı gönderdi. Yazı için güzel bir fotoğraf eklemiş bulunuyor. Ünal Şöhret Dirlik’in son kitabını kısa ve öz olarak tanıtan bu yazıyı sunuyorum. İsa Kayacan’a da sağlıklı günler diliyorum.

Birdal Can Tüfekçi / Dalaman


Ünal Şöhret Dirlik’in:

Sanat’ta 60 Yıl Dost Şiirleri

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Şairler, yazarlar, kısacası insanlar, sevildikleri oranda toplumda ilgi görüyorlar. Kendileriyle ilgili yapılan değerlendirmeler, onlarla ilgili yazılanlar, ortaya konulanlar bir anlam taşıyor, önem taşıyor.

Edebiyatımızın güney temsilcisi, eğitimci, şair, yazar, araştırmacı, yayıncı değerli dostum Ünal Şöhret Dirlik Fethiye’den seslenmeye, yazdıklarını yayınlamaya, kitaplarıyla karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Yenilerde yeni bir kitabı daha geldi Ünal Şöhret Dirlik hocanın. Adı: Sanat’ta 60 Yıl Dost Şiirleri.. Kendisiyle ilgili yazılan şiirlerin bir araya getirildiği 44 sayfalık sevimli bir kitap bize ulaşan.

Ünal Şöhret Dirlik, edebiyatımızın her alanında 25 ayrı kitap yayınlamış, değişik sempozyumlarda bildiriler sunmuş, gazetelerdeki, dergilerdeki, antolojilerdeki imzalarıyla, yazdıklarıyla takdir toplayıp, alkışlanmış, alkışlanmaya devam eden, sayıları çok ‘az’ lara düşen birkaç dostumdan, dostlarımdan birisidir.

Yanlış saymadıysam, kitap içinde 30 şair Ünal Şöhret Dirlik hocayla ilgili görüşlerini şiirleştirmiş. Bunlardan bazıları: Mustafa Enhoş, Oktay Kuşkonmaz, Abdülkadir Güler, Karozan (İsmail Kara), Ali Abdülkerimoğlu, Birdal Can Tüfekçi, Hüseyin Tamer, Muhsin Durucan, İsa Kayacan, Cahit Yargıcı, Mithat Makal, Recai Şahin, Fevzi Halıcı, Ali Gözütok, Kazım Poyraz vd.

Sayfa 29’da yeralan “Fevzi Halıcı Yazdı” başlığı altındaki açıklamadan sonra, şu dörtlük yer alıyor:

 

Her işin başında gönül birliği,

Sağlar zaman boyu beraberliği,

Fethiye’nin destanlaşan evladı,

Kutluyorum, Ünal Şöhret Dirlik’i.

 


Bu satırların yazarı İsa Kayacan’ın “Burdur Destanı-Bensiz Olmaz” adlı kitabının 281. sayfasında yeralan Ünal Şöhret Dirlik anlatımı, şiiri, Ünal Şöhret Dirlik hocanın kitabının 17 nci sayfasındaki İsa Kayacan fotoğrafıyla zaten öteki şairlerin de şiirleri fotoğraflarıyla birlikte verilmiş) İsa Kayacan’ın Ünal Şöhret Dirlik mısraları:


Fethiye kültürünün,

Zirvesinde seslenen,

Burdur’u, Burdurluyu seven,

İsa Kayacan’ı yıllardır yazıp,

Yayınlayıp, dillendiren,

Fethiyeli Ünal Şöhret Dirlik,

Benim.. Bensiz olmaz.

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..