Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '07

 
Kategori
Sınavlar
 

Üniversite (hayatınızın sınavı) sınavına beş kala

Üniversite (hayatınızın sınavı) sınavına beş kala
 

Sayıları milyonlarla ifade edilen genceceik hayatlar, hayatınızın sınavına günler kala yine stres, iştahsızlık, kabuslar ve bitmeyen testler, uykusuz geceler.... Bu durumda sınava girilirse ne olur?

Başta stersin altında kaldığınızda sınava konstre olmadan ve verimsiz sıkıntılı girersiniz. Bir diğeri sınav korkusuyla yaşamak uykusuzluk halsizlik ve yorgunluk getirir. Birde bitmek tükenmek bilmeyen test çözümleri. Bu saaten sonra belki sadece aklınıza takılan birkaç soruya şöyle bir bakmalı. Yoksa artık test çözerek zaman geçirmek yorgunluk, moralsizlik ve stres demektir. Bu son günleri dinlenerek eğlenerek ve tüm yılın stresini boşaltarak geçirmek ve stersden ve sınav kaygısında bir an olsun uzaklaşmak, iyi uyumak kısacası sakin ve dngin bir zaman diliminde yaşamak sınava daha iyi başlamanınızı sağlayacaktır. Korkular her zaman en büyük düşmanımızdır.

Rakiplerinizin de sizin gibi olduğunu unutmayın ve çok olmasada nisbeten eşit koşullardasınız. Sonuçta aynıyorgunluk ve stresi bir yıl boyunca yaşadınız. Aile size yarış atı muamelesi aptı belki. Ama siz artık bir yarışda değil bir sınavdasınız ve hayatınızıa yön vereceksiniz. Her şey sizin ellerinizde artık. Bu nedenle daha iyi düşünün ve kendinizden başka hi kimsenin direktiflerine bakmayın. Yüreğiniz size dinlenmenizi önerecektir belkide. İçinizdeki sese güvenin. Terstleri bir kenara bırakıp sırt üstü uzanıp sevdiğinizi düşleyin. En sevdiğiniz müzikleri dinleyin. Çıkıp arkadaşlarınızla geyik yapın eğlenin yani kısacası artık hayata karışın ve Pazar günü zımba gibi sınava girin. Elbette kazancaksınız. Kazamayınca hayatın sonu değil, kimbilir iyi marangoz olup hayatlarımıza en güzel ağçalardan ilenmiş hayatlar vereceksiniz, kiminiz sanatla uğraşacak kiminiz sporcu olacaksınız. İllada bu sınavı kazanmak zorunda değilsiniz. Kazanmak isteyen her gence başarılar diliyorum. Hayat bu kadar kasvetli yaşamay değmez bunu unutmayın ve rahatlayın. Sevgi dolu bir zaman diliminde yaşamın tadın çıkarın.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..