Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '17

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Üniversite mezunlarının iş bulma çabası

Üniversite mezunlarının iş bulma çabası
 

Günümüz dünyasında üniversiteden mezun olan öğrencilerin iş bulma konusunda yaşadıkları sıkıntı gözümüze en çok çarpan haberlerin başında yer almaktadır. Okumanın ve belirli bölümlerden mezun olmanın yanında iş bulma konusunda yeteri kadar olanağın olmaması işsiz üniversite mezunu genç kesimin sayısını kat be kat artırmaya devam etmektedir.

Günün koşulları içinde her kesimin kendine uygun iş bulma konusundaki sıkıntısı gün geçtikçe daha da belirgin bir hale girmektedir. Durum böyle olunca açılan binlerce üniversite içinden her yıl belli sayıda  mezun olan öğrenci sayısı artmasına rağmen açılan yeni iş pozisyonlarının azlığı nedeniyle yeterli istihdam sağlanamamaktadır. Zaman içinde artan bu kesimin her dönemde 2 -3 kat katlanarak yenilendiği göz önüne alındığında yetersizliğin koşullar içinde yansıması büyük bir probleminde kapısını aralamaktadır.

Yaşamın sınırları zorlandıkça insanoğlunun yarattığı etki de gün geçtikçe artmaktadır. Günümüz teknoloji dünyasında var olan sorunların her kesimin içine yansıması beraberindeki sessiz problemlerinse kazanmasına neden olmaktadır. Üniversite eğitim kurumlarının en üst derecesi olarak anılmakta. Ancak verilen önem giderek azalmakta. Bu durum açılan ve her dönem mezun eden üniversite sayısındaki fazlalığı da gözler önüne açıkça sermektedir. 

Mezun olan öğrencilerin her dönem içinde yaşadıkları bu sıkıntıları yok etmek için gerekli istihdamın yapılması son derece önemlidir. Ne yazık ki artan ve değişen çevre koşulları içinde yaşamda yerini almaya çalışan üniversiteli mezun genç kesim oluşan bu ortamda varlığını devam ettirme konusunda yoğun çaba içerisine girmekte. Ardı ardına gelen son dönem olayları içinde de mezun kesimin söz hakkı doğdukça açılan ve oluşturulan yeni pozisyonlar yeterli gelmemektedir.

Zaman ne gösterir bilinmez. Ancak durum böyle giderse bir çıkmazın içinde yerini sürekli şekilde devam ettirecek ve oluşan boşluk asla kapanmayacak .Üniversite eğitim kurumu yeri olsa da mezun olan kesimin bu 4 yıl zarfında öğrendiği bilgilerin çoğu iş bulma ile geçen birkaç yılda yok olmaktadır. Zorlu yaşam koşullarında bu problemlerin giderilmesine yönelik ciddi bir atılım yapılmadığı sürece bu mezun genç kesimin sayısı arttıkça artacak ve çıkmazın içine girecektir…

 
Toplam blog
: 38
: 410
Kayıt tarihi
: 10.10.16
 
 

Şuan hala ünivesite öğrencisiyim. Tarih bölümü 3.sinifa gidiyorum. ilgi alanlarımın başında edebi..