Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '14

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Üniversite öğrencilerine iş

Üniversite öğrencilerine iş
 

üniversite öğrencilerine iş


Öğrencilik hayatı insan yaşamının belki de en güzel ve en eğlenceli dönemleri olabiliyor. Öğrenciler eğitimi için zaman harcadıkları için geçimini ailesinden veya hayırsever iş adamları ve derneklerden burs alarak gerçekleştiriyor. 

Üniversite öğrencileri harçlarını artırmak ve boş zamanını değerlendirmek için ek iş ihtiyacına gereksinim duyuyor. Artık part time dediğimiz işler artmıştır. Firmalar yeni kadrolu işçi almak yerine daha eğitimli üniversite öğrencilerini işe alarak hem daha ucuz fiyata iş gücünü mal edip hem de öğrenci için ek gelir kapısı oluşturmuş oluyor. 

Özellikle haftasonunu iş yoğunluğu artan alışveriş sektöründe eleman ihtiyacına ihtiyaç duyulduğu için Beymen Koton Defacto LC Waikiki Teknosa gibi birçok marka bayilerinde part time eleman çalıştırıyor. Bunun yanında servis sektöründe otel restaurant ve kafeler part time öğrenci çalıştırıyor. Garson, Kurye ve mutfak elemanları öğrencilerin yapabildiği işlerden bir tanesidir.

Bayanlar için oyun ablalığı son zamanlarda popüler bir iş olmuştur.  Küçük yaştaki çocuklar ile ilgilenmesi için bazı anneler part time üniversiteli güvenilir öğrenci aramaktadır.

Reklam tanıtım standları ise yine öğrencilerin tercih edildiği part time işlerden biridir. 

Üniversite öğrencisi hayata daha atılmamış olduğundan dolayı gençliğinin güzel anlarını yaşabilmektedir. Bunun yanında hayatı öğrenmek, bilmek, para kazanmak ve kazanmak sizlere hayata bir adım önde başlatır. Varlıklı aileler bile çocuklarının hayatı görmesi için kendisinin referansının olmadığı bir yerde çalışmaya gönderir. 

Hiç gocunmadan yaptığınız işi küçümsemeden bir yerden başlamalısınız. Sabancılar, Ağaoğulları, Sararlar ve daha birçok iş adamı bu şekilde başarmıştır. 

 
Toplam blog
: 47
: 907
Kayıt tarihi
: 15.02.12
 
 

Bilgisayar  ve teknoloji konusunda başarılıyımdır. 2002 yılında Koç Bilgisayar Mühendisliğini bit..