Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '16

 
Kategori
Eğitim
 

Üniversite sınavlarına hazırlanmaya nasıl başlanmalı?

Üniversite sınavları tercih heyecanı, kayıt telaşı derken kimileri üniversiteli oldu. Kimileri de ek yerleştirmede şansını deneyecek. Fakat büyük bir kitle içinse maç yeni başlıyor. Milyonlarca üniversite adayı, hayatının en zorlu yolculuğu için yeni bir adım atıyor. Kimileri YGS ve LYS hazırlıkları için çoktan düştü yollara... Kimileriyse "nasıl başlamalayım", "tamam başlayacağım da nereden başlamalıyım" gibi sorularla boğuşuyor.
 
Uzun ve zorlu yolun güçlüklerinden birisi de başlamaktır. Başlamanın zorluğu, çoğu zaman bizi ertelemeye yönlendirir. Oysa ki aslında hayallerimizi, dahası hayatımızı ertelediğimizi düşünmeyiz. Ertelemek sorunu çözmediği gibi biriktirir. Ertelediğimiz her gün biraz daha zorlaşır yapmak! Ertelem önümüzdeki duvara bir tuğla daha döşemektir. Gelin ördüğümüz tuğlalar atlanmayacak yüksekliğe ulaşmadan hayallerimizden değil, ertelemekten vazgeçelim...
 
Bazen de başlamak için her şeyin tas tamam olmasını bekleriz ve sürekli bahaneler üretiriz. Atalarımız "Göç yolda düzülür" diyerek yola çıkmanın önemine ne güzel de vurgu yapmış. Puşkin de "Atın dört ayağı vardır ama yine de tökezler" diyerek hiçbir şeyin dört dörtlük olamayacağına dikkat çekiyor. İnanın bahane bulmak dünyanın en kolay işidir. Bu yüzden bunu herkes yapar! Siz kolay kişi değilsiniz. Bahane değil, çözüm üretin! Bir şeylerin eksik olması başlamanıza engel değildir. Unutmayın ki; hedefe her şeyin tas tamam olmasını bekleyenler değil, yola çıkanlar varır!
 
Kimilerimiz de nereden başlayacağını bilemez. Belirsizlik insanın motivasyonunu kıran önemli etkenlerdendir. En sevdiğiniz dersin en kolay yerinden başlayın. Aslında nereden başlayacağınızın çok da önemi yok; yeter ki başlayın... Başladığınızda eksiklerinizi görecek ve gidereceksiniz zaten.
 
Artık ertelemeyi bırakalım, bırakın bazı şeyler eksik olsun. Hele bir başlayın, bir çıkın yola, görün bakın her şey nasıl da girecek yoluna... Eğer hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız, yarın ya da sonraki gün değil, hemen şimdi başlayın. Yol, yola çıkarsanız biter! Ver her büyük sonuca bir küçük adımla başlanır...
 
Buradan üniversite adayı arkadaşlarımıza bir de müjde vermek istiyorum. Bugünlerde alanında uzman arkadaşlarımızla yeni bir heyecanın içerisindeyiz. Sizlere daha fazla destek olmak için bir proje geliştiriyoruz. Ünivversite projemizle sizlere daha yakın olmayı hedefliyoruz. Size yol göstermek değil, sizinle birlikte sizin yolunuzda yürümek istiyoruz. Facebook, twitter ve yakında yayına alacağımız univversite.com ile bizi mutlaka takipte kalın. Biz ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olacağız.
 
© Sinan ÇAĞIRAN
Psikolojik Danışman - Rehberlik Uzmanı
Eğitim/Sınav Koçu - Tercih Danışmanı
twitter.com/scagiran - facebook.com/scagiran
 
Toplam blog
: 157
: 12370
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

1996-2000 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Psikolojik Danış..