Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '18

 
Kategori
Eğitim
 

Üniversite Sıralamasında Bizde Bir Düşüş Var!

2019 Dünya Üniversiteler Sıralaması açıklandı. Bu liste bugüne kadarki en büyük uluslararası lig tablosunu oluşturan 1.250'den fazla üniversiteyi kapsamaktadır. Listede Irak, Jamaika, Nepal, Tanzanya ve Kazakistan da dahil olmak üzere 86 ülkeden üniversiteler temsil edilmektedir.

Sıralamada öğrenciler, akademisyenler, üniversite liderleri, endüstri ve hükümetler tarafından güvenilen en kapsamlı ve dengeli karşılaştırmaları sağlamak üzere 13 adet özenle kalibre edilmiş performans göstergeleri kullanılmıştır.

Listede ilk on sıralamada İngiltere ve Amerika'nın en prestijli üniversiteleri yerlerini almıştır. Bu yıl, dünyanın en iyi üniversitelerinin listesinde liste başına geçen yıl da olduğu gibi Oxford ve Cambridge Üniversiteleri yerleşmiştir.  

Listede dikkat çeken üniversitelerden bir tanesi Asya'nın en büyük üniversitesi olan ve sekiz sıra yükselerek 22'ye oturan Çin Tsinghua Üniversitesi'dir. Çin Hükümeti'nin 2011 yılından beri üniversiteye destek vermektedir.

Türkiye'den listede 23 üniversite yer almıştır. 300-500 bandında yer alan üniversiteler sırasıyla Sabancı, Koç ve Bilkent Üniversiteleri olmuştur. Dolayısıyla ilk 500'de 2, ilk 1000'de 12 Türk Üniversitesi yer almaktadır. Ülkemiz üniversitelerinin sıralama kriterleri doğrultusundaki performanslarını bir önceki yıl sıralaması ile karşılaştırdığımızda maalesef bir kayıpla karşıya olduğumuz göze çarpmaktadır. Bu kayıp küresel üniversite rekabetinin çok ciddi olduğunun açık bir göstergesidir.

Geçen yıl ilk 500'de 4, ilk 1000'de 16 üniversitemiz vardı...

 
Toplam blog
: 57
: 176
Kayıt tarihi
: 25.09.18
 
 

2016 yılında bir devlet anaokulunda "Shared Melodies", (Paylaşılan Melodiler) adıyla bir eTwinnin..