Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '16

     
    Kategori
    Üniversitelinin Sesi
     

    Üniversite ve yalnızlık dönemi

    Üniversite ve yalnızlık dönemi
     

    Zaman İçinde Değişiriz :D


    Eğer yanınızda gerçekten harika olduğunuz insan/insanlar varsa gerçekten bir daha geri dönemeyeceğiniz tadı damağınızda kalan yıllar olacaktır ; fakat eğer birinci sınıfın başındaysanız buna henüz çok da yakın olduğunuz söylenemez. Nedeni ise hem sizden hem de karşınızdakilerden kaynaklı. Ve en önemli şey : zaman. Zaman diyorum çünkü zamanla büyür, zamanla olgunlaşır ve zamanla aklımızı da, kalbimizi de doğru yönlendirmeyi öğreniriz. Zamanla ve zaman içinde gelişen olaylarla tanırız karşımızdakini. 
    Çoğumuz ailemizden uzakta okuyoruz. Hayatta yalnız olmaya ve yalnız mücadele etmeye alışıyoruz ilk yıllar. Her ne kadar güçlü olsak da herhangi bir zorluk bazen bizi kısa süre de olsa devirebiliyor. O zaman zarfında kimimiz günlerce yatağından çıkmak istemiyor kimimiz güçlü görünmeye çalışsa da iç huzuru olmuyor. Yapayalnız olabiliyoruz ilk zamanlar. Peki kolay mı o yabancı oda arkadaşına, o yabancı 90 kişiden birine '' Bir derdim var! diyebilmek? 

    Aradan geçen biraz zamandan sonra sayamayacağınız kadar çok ''kanka'' birlikte oturur, birlikte yeni yıla girer ve doğum günleri birlikte kutlanmaya başlar. On beş kişi artık ömürlük dosttur (!) ve hiç ayrılmazlar. Herkes özenir ve henüz bir iki ay olmuşken kendinde hata arar bazı hala arkadaş edinemeyenler. Fakat o bazıları gerçekten akılsızlık ederler. Yalnız kalma psikolojisi sizi de onlar gibi karaktersiz insanlarla vakit öldürmeye itmesin. Derdiniz olduğunda kalbinizine ve aklınızına sinerek paylaşacağınız dostlar zamanla olacaktır. Yeter ki yapmacıklıklardan uzak durun. Yapmacıklığın buradaki kelime anlamı : içinize sinmeyen herhangi bir şey. Unutmayın ki güzel canınızı ve değerli kişiliğinizi sokakta bulmadınız arkadaşlar. Bizler her şeyi layıkıyla yapalım yeter ki.. Yalnızlık psikolojisi kendinizi sorgulamanıza, derslerde başarısızlığa iten ve bazen tamamen yanılgı olan bir durum. Bunu aşmak için :

    Kendinizi keşfedin ve dil öğrenmek veya bir spor branşıyla uğraşmak gibi kişiliğinizi tatmin edecek şeylerle uğraşın. Kendinizi keşfederek karakter çizgilerinizi belirginleştirin.

    Bu esnada etrafınızdaki insanlarla küçük sohbetler ederek yanına uğrayabileceğiniz ve küçük küçük tanıyabileceğiniz insanlar belirleyin. Ayrıca sosyalleşmenizi sağlar.

    İçinize sindiğini düşündüğünüz biriyle daha çok iletişim kurmak isteyeceksiniz. O kişilerle veya kişiyle iletişiminizi artırın. Örneğin mesajlaşarak günü değerlendirmek veya direkt aramak...

    Unutmayın '' Zaman her şeyin cevabı ve yaşamanın anlamı... '' 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 3920
    Kayıt tarihi
    : 02.12.15
     
     

    Ankara Üniversitesi'nde İktisat Bölümü öğrencisiyim. (Mülkiyeliyim) Anlatılacak ve yaşanılacak ço..