Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Üniversitelerde cinsel tacize karşı ilk birim Ankara Üniversitesi'nde kuruldu

Üniversitelerde cinsel tacize karşı ilk birim Ankara Üniversitesi'nde kuruldu
 

Bugün (13.10.2011) gazetelerdeki bir habere göre Ankara Üniversitesi, Türkiye Üniversitelerinde ilk defa bünyesinde "Cinsel Tacize Karşı Birim" kurmuş.

Bu çok sevindirici bir haber. Ankara Üniversitesini örnek olduğu ve ön aldığı için gerçekten tebrik ederim. Çağdaş toplumlar risklere karşı bu gibi uygulamalarla etkin caydırıcı önlemler alırlar.

Hastanelerde de "Hasta Hakları Birimleri" var ve onlar da hastane personeli ile hastane çalışanları arasındaki sürtüşmelerde çok önemli tanpon görevi yapıyorlar.

Dilerim her kurumda bu tür çağdaş uygulamalar yaygınlaşır.

Ancak bu uygulamayı kanımca daha da geliştirmek gerekir. Mesela Mobbing (psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı verme) ve Bullying (akran zorbalığı) konusuyla da birleştirilmelidir. Örneğin basından takip ediyoruz üniversitelerimizde maalesef bu tip olaylar son zamanlarda çok sık olmaya başladı. Bunların etkin bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Türkiye’de ne yazık ki son yıllarda her kurum kirleniyor, bari üniversitelerimiz temiz kalsın. Ülkenin gerçekten iyi, temiz kurumlara çok ihtiyacı var.

Maalesef bana göre bu tür tavırlar toplumun huzurunu bozduğu gibi felaket ekonomik kayıplara da yol açıyor. Kurum ve kuruluşların İnsan Kaynakları Departmanları da bu nedenle bu gibi konuları ıskalamamalı.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..