Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '08

 
Kategori
Üniversiteler
 

Üniversitelerde Quiz Sistemi

ÜNİVERSİTElerimizin bir çok akademisinde;
Bir sistem tutturulmuşki mantalitesini daha da anlamış değilim. Vize sınavları ve Final sınavlarımın haricinde bir "quiz" sistemidir almış başını gidiyor.

Aslında kamuoyunu birebir ilgilendiren bir konu değilmiş gibi görünüyor yalnız akademisyenlerin gözönüne almadığı önemli bir konu vardır -Öğrenci Psikolojisi-
Bu önemli bir konudur. Bir Mühendislik Fakültesi öğrencisi; 8 ders alıyorsa, her bir dersten 1 vize ve 1 final sınavına kesinlikle girmektedir. 4 adette quiz sınavı olunca, yalnızca 1 derten altı defa sınava girmektedir. Yani bir dönemde minimum 48 defa sınava girmek önemli bir konudur. Bunlardan sadece bir sınavdan bile yeterli puanı alamayan bir öğrenci -en umarsız öğrenci dahi olsa- psikolojikmen üzülür. Verim alınamaz.
Bu konu kamuoyunu nasıl ilgilendirir?
İşte bu konuda anlaşılamayan bir husus vardır ki benim için hafife alınmayacak bir konudur. Bu öğrencinin ders psikolojisini bilmek yeterlidir. Her öğrencinin ortak misyonu azami sürede mezun olup, iş hayatına atılmaktır. Bunalan bir Mühendislik Fakültesi öğrencisi dersleri gözünde büyütür ve ulaşılamayacak bir dağ gibi gelir artık O'na. Bu Matematik ve Fizik bölümleri için de geçerlidir. Süresi 4 yıl olan bir bölümü, 5 yılda bitirmeyi hiç bir öğrenci istemez. Hoş olmayan bir durumdur. Akademisyenlere düşen görev; işlerini siyasette değilde bilimde aramaktır. İstifa edipte siyasete atılmak; bilim adına ve ülke gelişimi adına önemli yer teşgil etmez.
Bilinmesi gereken; öğrencilere sık sık sınav yapmak bu öğrenciyi sınamaz, sadece bunaltır.
Umutlu Yarınlar...
Her Gece Mutlu Uyuyan; Her Sabah Umutla Uyanan -Bilim Adamı- Öğrenciler Yetişmek Üzere.
Yarınlar Bizim

Bitimsiz Saygılarımla

 
Toplam blog
: 5
: 2542
Kayıt tarihi
: 03.04.08
 
 

Sıfırımda Konya'da doğdum Onumda Adana, önümde uzun yol. Omzumda şiir, ömrüm biraz zor ..