Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Üniversitelere başarı gelir mi?

Üniversitelere başarı gelir mi?
 

Boğaz köprüsü 73'de 440 milyon TL ye yapıldı. Sıra Tüp geçitte. Yaşa Türkiyem


Özgürlüklerden sonra üniversiteler'de bilimsel başarı olur mu? Şahsen bundan korkuyorum.

Türkiye gelişiyor, ama eskiye özlem de bitmiyor.
Ben 1992 yılında Rusya'da idim. Görüştüğün 10 kişiden 8'i Gorbaçov'a lanet ediyor ve komünizmi yıktı diye kızıyordu. Hatta Sadrilislam isimli bir Tatar Profesor ben 30 yıl bu ülkeye hizmet ettim, aldığım maaş 180 dolar kadar, ama oğlum Petro-Kimya mezunu ve 1 yıldır çalışıyor aldığı maaş 1000 dolar civarında dır. Bu nasıl adalet diyordu. Bugün dünyada daha güçlü bir Rusya var hemde inançlı bir Rusya. Putin kilise ziyareti yapıyor, kilise açılışlarını teşvik ediyor. 15 yılda nereden nereye geldiler. sanırım bugün bir çok insan Prestroyka sen yaşa diyordur.

Geçen yıl tüm iş hayatı kilitlenmişti. İnsanlar tedirgin, seçim sonuçları nasıl olur?

Cumhurbaşkanı bile seçilemedi, acaba kriz çıkar mı?

Tayip ısrar etmese, Gül hakkından vazgeçse...

Hepsi geride kaldı. 2007 kazasız belasız atlatıldı. Küçümsenmeyecek ekonomik kayıpla.

Sayın Gül Cumhurbaşkanı oldu. Sanırım bir cumhurbaşkanı hükümete ancak bu kadar destek verebilir. Ülkenin kalkınması, ekonomisi, siyasi çıkarları ve dünya platformunda itibarını artırmak için diyar diyar geziyor. Temaslarda bulunuyor, beyanat veriyor, anlaşmalar için hükümet yetkilileriyle görüşme imkânları sağlıyor.

Sonuç, ihracat patladı.

Dış itibar arttı.

PKK, elbette ABD’ninde önemli derecede destek vermesi ve kararlılığı ile (Türk diplomasinin başarısıdır) bitmese de eylem yapamaz hale geldi.

Doğu ve batıda yatırımlar arttı.

Yabancı yatırım ülkeye gelmek istiyor, geliyor da.

Dolar geriledi 1 YTL. ye eşit hale gelmesi haber konuları olmaya başladı.

Dünya ekonomi değerlendirme kurumları Türkiye’nin bir artı daha alacağını ifade etmeye başladı.

Sözü uzatmaya gerek yok daha yüzlerce iyileşme var. Metrolar, tramvaylar, boğaz tüp geçidi, otoban ve duble yollar vs.

Şimdi “üniversiteler sadece bilim yeri inançların değil” zihniyetiyle okuldan atılan başarılı başörtülü öğrenciler geri döner ve başörtüsünü yasaklanması gereken bir unsur olarak görmeyen öğretim üyeleri üniversitelerde daha rahat çalışmaya başlar ve ciddi başarılar elde ederlerse durum vahim olmaz mı?

Tayyip gelmesin dedik, geldi ülke 6 sıfırlı değersiz TL den dolardan değerli YTL.’ye geçti.

Gül gelmesin dedik, geldi dünyada hatırı sayılır bir ülke olduk.

Başörtüsü gelmesin dedik gelirse ve ilmi çalışmalarda patlama olursa ne olacak?

Özgürlük ne güzel şey.

Eğitimde, seyahatte, iş hayatında, toplumda, tiyatroda, futbol maçında, kafede vs. insanlar inançlarından ve düşüncelerinden dolayı yasaklanmasa, eleştirilmese, incitilmese ne güzel olur değil mi?

İnanç üniversiteye giremezmiş. İnançsızların ele geçirdiği bir kurum olduysa eğer, insanlar inançlarını ifade etmekten korkar elbette. Öğrencilerin oruç tutması, namaz kılması, baş örtmesi not kırma sebebi ise bunu ancak inanca saygısı olmayan öğretim üyeleri yapar.

Osmanlı ve İslam tarihi ilmi keşif ve başarılarla doludur ki, 755 yılından 1879’a kadar dünyanın süper devleti olmuşlardır. 1000 yıl süper devlet olmak elbette ilimsiz, esassız, hükümetsiz ve hasbel kader olmamıştır. Eğer şimdi inanç ilme zarar veriyor derseniz, ABD ve AB ülkelerindeki tüm Hıristiyan ve Yahudi hocaların işine son vermek üzere bir kampanya başlatmalısınız.

İnanç insanlık var olduğundan beri var. İlmi ilk teşvik eden örgütlü çalışmada dinler vasıtasıyla ortaya çıkmıştır. Emre Kongar “laiklik üzerinden rant yapılmıyor ama din üzerinden yapılıyor” dedi. İlginç bir yaklaşım, Müslüman’a Müslümanca yaşama kapısını açtığınızda size rağbet artıyormuş. Bunu Menderes'de, Özal'da kullanmış ve şimdi Tayyip kullanıyor muş. Bunu anlamak için geç kalınmadı mı?

Sonuç: eğer üniversiteler bu yasakların kalkmasıyla Türkiye ve dünyada ses getirecek ilmi araştırma ve icatlara imza atarsa yine üzüleceğiz, neden bu kadar yıl yok yere bekletilmiş bu insanlar diye.

Çünkü ben, lise olimpiyatlarında dünya başarısı elde edip, madalyalarla dönen öğrencilerin özgür üniversitelerde de dünya çapında; tıp, elektronik, enerji, gen, matematik konularında başarılı çalışmalar yapacağını bekliyorum.

Nice başarılı ve özgür yıllar dileğimle

Muammer Murat 7.2.08

 
Toplam blog
: 163
: 4552
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1965 yılında Erzincan'da doğdu, İzmir'de yüksek eğitim alıp, devlet memuru oldu. 5 yıl süreyle bi..