Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '11

 
Kategori
Üniversiteler
 

Üniversiteli olmak

Üniversiteli olmak
 

Eğitim Koçu


Günümüzde neredeyse köylere kadar üneversite açıldı. İllerin tamanında en az bir üniversete var. İlçelerin çoğunda fakülte ve yüksekokullar açıldı. Buna rağmen sınav sonrası binlerce öğrenci yerleşemeyip hüsrana uğrarken, diğer taraftan yüzlerce kontenjan açık kalmakta; ek yerleştirmeler ile bile tamamlanamamaktadır. 

İlkokuldan itibaren gelecek kaygısıyla sınavlara hazırlanan öğrenciler finale yakın yarıştan kopuyorlar yada sınav sonrasını düşünmekten sınava hazırlanamıyorlar. Yıllarca verilen emek sonrası bu öğrencileri üniversiteye yerleşlemeri için yapılacak son sınava nasıl hazırlamalıyız ki başarılı olalabilsinler. Başarıyı yakalamak için sadece öğrencinin tek başına gayreti yeterli olamayabilir. Sınava hazırlanan öğrenciye anne baba desteği ile öğretmen desteği başarıyı kolaylaştıracaktır. 

Öğrenciye destekten kastım öğrencinin yanında bulunması ders saatini birlikte geçirmeleri değildir. Birlikte geçirelen vaktin niteliği destek açısından önem arzetmektedir. Burada Milliyet Blok aracılığı ile üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere öğretmen desteği ( eğitim koçluğu) sağlayarak görüşlerimi paylaşmaya çalışacağım. Sınav kazanamaz denilen öğrencilerin anne baba ve öğretmen desteğiyle nasıl başarı elde ettiğimii Milliyet okurlarına anlatacağım. Bir masanın en az üç ayakla ayakta durduğunu hep birlikte göreceğiz. 

 
Toplam blog
: 2
: 1279
Kayıt tarihi
: 02.03.11
 
 

Gazi üniversitesi Matematik bölümü Mezunuyum. Özel ders öğretmeni değilim eğitim koçuyum. Sadece mat..