Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '15

 
Kategori
Haber
 

Üniversitelilerin sıcaklığına, Uludağın karları dayanamadı

Üniversitelilerin sıcaklığına, Uludağın karları dayanamadı
 

 

Üç etap halinde bu yıl  Uludağ’da 15. si yapılan “2015 Winterfest Uludağ Festivali” coşku içinde kutlandı,  üç gün evvel sona erdi.

Türkiye’nin gençlik festivallerinden biri olan ve 70 farklı üniversitelilerin buluştuğu Uludağ buluşmasında, çok sayıda üniversiteli, coşkulu guruplar halinde dağ’ın neredeyse karını eriteceklerdi ateşleriyle.

         Üniversiteliler kar festivali de diyebileceğimiz şenliklerde, karda kayabilen her türlü madde ile pisti kaplayan kalabalığın coşkusu, seyre değerdi.

         Yasak olmasına rağmen, YASAK levhasının dibinde mangal yapanlar kebapların zevkini çıkarırlarken, kayağının tekini kaybedenlere de rastlandı

          Valizlerle gelip ancak bir tekini açabilen ve kışlık kıyafet getirmeyenler, en coş  el ve ayak parmak uçlarının üşümesinden yakındıkları görüldü. Geceleri seçimine başında, karanfilli sıcak kırmızı şarapları yudumlayanlar, DJ’ nin ateşiyle mest oldular.

         Kar pistindeki kalabalığa bakanlar,  yerdeki kar tanelerinden daha çok olduklarını görünce, “Bu pist, ağırlıktan çökmezse, büyük şans “ dedikleri görüldü. Ve bu kalabalıktan dolayı da kayamayanlar, avuçlarını yaladılar.

 

         Gelen çeşitli gurupların içinde en sohbete yakın olanı, İzmirli’ler olarak görüldü.

         Uludağ’da herkese, ve her keseye göre eğlence var. Keseniz kuvvetliyse, teleferiği kullanmayıp, helikopteri seçiyorsunuz. Otellerde geceliği 700 liradan 300 liraya kadar bir gecelik yatak bedeli ödeyerek her şey dahil olarak kalabiliyorsunuz.

         Kayakçılar, aldıkları derse, saat başı 140 lira ödüyor. Çift kişide fiyat 200,  4 kişide bu  280 lira ‘ya iniyor.

                                          GECELER AYRI GÜNDÜZLER AYRI EĞLENCELER PEŞPEŞE

          Sabahları kahvaltı, bol çeşit ve kalorili. Sebebi de “ Karlı havada insanların fazla efor sarf etmesi.

          Kayakları ve malzemelerini otelden kiralayabilirsiniz. Kar çoğalınca, fiyatları artıyor.  Çünkü talep var. Kayak ve malzemelerinin günlüğü 80 lira. Telesejle zirveye çıkma 75 lira. Bazı oteller bu hizmeti parasız veriyor.

          Kar motorları da rağbette. En çok Ruslar gelirdi. Bunun yerini Araplar aldı. Azeri ve Yunanlılar da sırada.

          Eski otellerden Beceren 1970 den beri hizmet veriyor. Buraya alışkanlıktan dolayı hep aynı insanlar geliyor

.

 

          Buralarda hava tahmin raporundan önce “Kar tahmin raporları” geçerli. Dağda kar kalınlığı mühim. Arttıkça, rağbet de arttığı için fiyatlar da artıyor.”Ne ga ekmek, o ga köfte” misali.

         Ocak başı sohbetlerinin müdavimleri, hep aynı yerde kadro halinde dağda yerlerini alıyorlar. Çok iyi anlaşan grup, iyi eğleniyorlar.  Bursalı Nilüfer Buzcular ve arkadaşları Irmak, Serpil Düvenci, ayrılmayan  canciğer kuzu sarması arkadaşlar. Nilüferin yüz hatları, güzelliğini simgeliyor.

          Geçen Cumartesi kar kalınlı 3 metreyi geçmişti. Üniversiteliler, sıcaklıklarıyle erittiler ama, gözler yine gökyüzünde. Zira üniversitelilerin sıcaklığına, Uludağın karları dayanamadı. Onun için gözler gökyüzüne dikildi

Ört ki, ölem !.

BURSALI KADİM DOSTLAR, ARKADAŞIMIZ DİLEK ÜNEY, NİLÜFER MENEKLİ BUZCULAR, GÜLŞAH PELESEN KOYUNCU, ŞULE ÖZKUR, YEŞİM GÜLRODOP  HER GİTTİKLERİ YERE NEŞE SAÇARLAR. MUHABİRİMİZ ÜNEY, RESİMLERİ YOLLAYADURSUN, BİZ DE BU RESMİ ARŞİVDEN ÇIKARIP, KENDİSİNE SÜRPRİZ YAPALIM DEDİK.  (ÜSTTE VE ALTTAKİ RESİMLER)

SON YAĞAN KARLA BİRLİKTE, OTEELLERİN ÖNÜNDEKİ ARABALAR, KARLA KAPLANDI. SONDAJ ÇUBUKLARI İLE YERLERİ BULUNUP KURTARILMIŞTI ARABALAR.Ç ( ÜST VE ALTTAKİ RESİM)

YASAK LEVHALARININ YANIBAŞINDA MANGALCILARIN KEYFİ

 

 

KAR MOTORSİKLETLERİ BU YIL ÇOĞALDI

BURSA'DAKİ ARKADAŞIMIZ DİLEK HANIMIN PEK ÇOK  DOSTLARI VARDIR. ONLARI HER YERDE, AYNI KADRO İLE GÖRÜRSÜNÜZ. AYNI ZAMANDA BURSALI HABERCİMİZ DİLEK ÜNEYİ DE TANITMAK İÇİN, ONLARIN ALBÜMLERİNDEN,  ARKADAŞ ÖRNEKLERİNİ BİR ARAYA TOPLADIM. bU TABLO ÇIKTI ORTAYA. DİKAT EDİLİRSE, HEP AYNI KADRO, HER YERDE BERABER. KADIN KADINA EĞLENCENİN KÜPÜNE İCABINDA BATMASINI DA BİLİYORLAR.  BİZ, BURSALI ÜNEY ARKADAŞIMIZLA DA AYRICA GURUR DUYUYORUZ. DAHA İLERİDE  PEK ÇOK ULUDAĞ VE BURSA HABERLERİNİ, ONUN  GÖNDERECEĞİ HABERLERDEN ÖĞRENECEĞİZ. (resİmler üst ve alttakiler)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..