Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Ünlü gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand öldü!

Ünlü gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand öldü!
 

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'dan rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede öldü. Tüm basın bu haberleri geçti.

Mehmet Ali Birand daha 72 yaşındaydı.

Mehmet Ali Birand’ın ölüm nedenine gelince; Daha yazın başında Safra Kesesinden ameliyat olmuş, kanser olduğu söylentileri yayılmıştı. Ancak çok zor bir ameliyat geçirdiği basına açıklanmıştı.

İşte bu ameliyatın devamı niteliğindeki, safra kesesindeki stent değişimi operasyonu için dün hastaneye yatmıştı. Zorlu bir ameliyat geçirdiği yine basına yansımıştı. Bu sefer ameliyat masasından kalkamadı.

Mehmet Ali Birand, dün safra kesesindeki stent değişimi için Amerikan Hastanesi’nde ameliyat olmuştu. Birand'ın operasyon sırasında kalbinin durduğu ve doktorların çabasıyla yeniden çalıştırıldığı internet basınına yansımıştı.

Amerikan Hastanesi’nden yapılan açıklamada da “Safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçiren Mehmet Ali Birand, gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlenmektedir” açıklaması yapılmıştı.

Mehmet Ali Birand kimdir?

Mürvet ve İzzet Birand’ın oğlu olan Mehmet Ali Birand’ın kökeni Elazığ’ın Palu ilçesine dayanmaktadır ve Kürt kökenlidir. Galatasaray Lisesi’nde okumuştur. Mesleğe 1964 yılında Milliyet gazetesinde başlamıştır. Abdi İpekçi’den sonra kısa bir dönem Milliyet’in genel yayın yönetmenliğini yapmıştır. Sabah gazetesinde köşe yazarlığı, TRT ve Show TV’de 32. Gün programını yapmıştır. Ve Show TV’de ana haber bültenini sunmuştur. (1992-1995arası ). Hâlen CNN Türk yöneticilerinden biri olmakla birlikte CNN Türk’te günlük haber programı Manşet’i ve 32. Gün’ü; Kanal D’de ise ana haber bültenini sunmaktadır. Evli ve Umur Ali Birand’ın babası olan Mehmet Ali Birand, aynı zamanda Belçika vatandaşıdır. Adı, 1996-1997 yıllarında 28 Şubat sürecinde “andıç” adlı belgede geçmiştir. TRT için 32. Gün programını hazırladığı dönemde sahtecilik ve dolandırıcılık iddiası ile hakkında açılan kamu davasından yargılanmış ve hüküm giymiştir.

Rahmetliye; tanrıdan rahmet  yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.       

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..