Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Ünlü Olmanın İnsanlara Zararları

Ünlü Olmanın İnsanlara Zararları
 

Mutluluğun resmi


İnsanlar arasında garip bir akım gelişti son zamanlarda. Herkes ünlü olmak, tanınmak, nam salmak ve nihayet zengin olmak peşinde. Peki ama neden? Oysa hayatta insanlar iç huzuru, kalabalıklar içerisinde yalnız kalarak ve sıradan olarak, bazen sosyal olarak, tabiri caizse herkes gibi olarak elde etmez mi? Mutluluk dediğimiz şey, seni sadece sen olduğun için sevenlerin olduğu, bir çevren olması değil midir? Hiç tanımadığınız insanların, sizi ekranda görüp, sırf egosu için, ahlaksızca,  size ve en sevdiklerinize küfür etmesine üzülmeyecek olan var mı? Peki nedir bu merak? Ünlü isimlerin paparazzilere çekmesene kardeşim aile var yada ne çekiyorsunuz be! demesi tanıdık geldi mi? Hayatını, özelini herkesle paylaşmanın ve yerli yersiz eleştirilere maruz kalmanın faturasını ödemek ister misiniz?

Tüm bunların bir bedel olduğunu ve ödemek gerektiğini söyleyenler vardır elbette. Ancak para ve şöhret, mutluluk ve huzuru getirseydi, intihar eden Emy Winehouse ve Robin Williams silah zoruyla yaşamlarına son verdiler demek zorunda kalırdık. Oysa ikisi de hayattan alamadıkları o tadı ve uçlarda yaşanılan heyecanları kaybettikleri için bir nevi kaçış yolu olarak intiharı seçtiler.

Benliğinden vazgeçme ve sahte bir çevre ile yaşamak zorunda kalmak!
Sana özgü herşeyi seven insanlar yerine belli kalıplarda kalmanı isteyen sözde hayranların.
Sende bir çok sen olması.

Evet. Bu tamamen bir seçimdir. Bedeli olan bir seçim. Bunu isteyen binlerce kişinin umutla seçtiği ve peşinden koştuğu bir rüya. Akıllara hemen Jim Carey şu sözü gelmesi lazım:

Umarım bir gün herkes paraya ve şöhrete kavuşur.. Ve böylece aradıklarının bu olmadığını anlar. Ruhum bedenimin içinde sınırlanmış değil, vücudum ruhumun sınırsızlığı içinde yer alıyor. Her zaman, umarım tüm insanlar para ve şöhrete ulaşır diyorum.

Bana bir gün biri gelip ünlü ve zengin olmak istediğini söylerse ona tek bir şey söylerim:
Emin misin? Bu Godfather 3 filmindeki Al Pacino'nun Andy Garcia'ya sorduğu soruydu. Çekeceği sıkıntıları ve huzursuzluğu paraya ve güce tercih etmek!
Hayat belki de savaştan kaçan Suriyeli çocuğun, çöpten bulduğu yiyecekle mutlu olması kadar garip. Nazım Hikmetin Abidin Dino'ya sorduğu sorunun cevabı belki de...

''Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?''

Sevgiyle kalın.
Can Demircan
 

 
Toplam blog
: 23
: 295
Kayıt tarihi
: 22.12.17
 
 

Şair, şiir heveslisi. Dans ve latin tutkulu. Müziksever, sanatyaşar. Tarihten ders almaya çalışan..