Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Ünlü Tiyatro Oyuncusu yaşamını kaybetti

Ünlü Tiyatro Oyuncusu yaşamını kaybetti
 

TUNCEL KURTİZ'İ KAYBETTİK (GÖRSEL NETTEN)


Tuncel Kurtiz'i, ilk kez bir yurt dışı seyahatimden dönerken hava alanında tanımıştım.  Çok candan, babacan tavırları ile sohbet etmişti benimle, vefat haberini TV Haberlerinde izleyince çok üzüldüm. Türk Tiyatro ve sinemasına emek vermiş, adını Sanat Dünyasında duyurmuş bir sanatçıydı.  İlk önce Haldun Taner, Özdemir Asaf’la tanışıp, onlardan etkilenir. Rahmetli Yılmaz Güney’in teşviki ile 30 kadar filmde rol alır. Ezel dizisindeki Ramiz Dayı karakteri ile kendisini geniş kitlelere tanıttı. Konuşma ve ses tonu onun daha çok sevilmesine vesile oldu. Mevlana’nın Etme şiirini okuyunca videosu izlenme rekorlar kırdı.  Rahmetli Kurtiz Muhteşem Yüzyıl dizisinde. O Dönemin büyük âlimi Ebu Suud Efendi’yi canlandırıyor ve çok başarılı. O Uluslararası alanda da ödül almış bir sanatçıydı. Türk Sanat Camiasından bir yaprak daha koptu, nur içinde yatsın. Sanat Camiasının ve ailesinin başı sağ olsun.İşte o haber

NAHİDE ÇELEBİ

Tuncel Kurtiz vefat etti

Ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti. Kurtiz'in Etiler'deki evinde düşüp, başını çarptığı iddia ediliyor... TUNCEL KURTİZ KİMDİR: Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı, senarist. Babası Selanik doğumlu bir Türk bürokratı, annesi Boşnak’tır.
Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı.[1] İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçı, doğayla iç içe yaşamayı sever.
1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla kazanmıştır. Hacı ve Asi adlı TV dizilerinde başrol oynamıştır.
2009 yılının başında vizyona giren olan Güz Sancısı filminde Kamil Efendi karakterini canlandırmıştır. Aynı yıl yayına başlayan Ezel adlı dizide Ramiz Kara eski karakterini canlandırmış ve popülerliği artmıştır. 2010 Yaz döneminde NTV yeşil ekranlarında Edremit'in Çamlıbel kasabasında eşi ve kayın biraderi ile birlikte işletmekte olduğu Zeytin Bağı adlı butik otelde dostlarını ağırlayarak Tuncel Kurtiz ve Dostları adlı bir program yapmıştır. Aynı yıl BBC'nin Hayat (Life) belgeselini seslendirmiştir.
Birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı. Kurtiz, halen Muhteşem Yüzyıl dizisinde oynuyordu...

 

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..