Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
Psikoloji
 

Ünlülerin çocukları problemli

Kimi, dünya ve Türkiye çapında milyonlarca hayran kitlesine sahip, kimi dünyanın en çok para kazanan ismi. Pek çokları için onlarla konuşmak, dokunmak hayattaki en büyük mutluluklardan biri. Hayranları onları bir saniye olsun görebilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor, bazen ise izdiham içerisinde ezilmeyi göze alıyor. Fakat uzaktan insanları cezbeden bir dünyada yaşadıklarını sanılan bu isimlerin en yakınlarında olan çocukları ile ilişkileri çoğu zaman problemli. Yani yaşamlarını uzaktan izlediğimiz ünlülerin mutlu ve görkemli görünen hayatları aslında hiç de öyle değil. Onlar her şeyden önce kendi çocukları ile iletişim kuramıyor. Dünyaya geldikleri andan itibaren anne ya da babalarının şöhreti dolayısı ile medyanın ilgi odağı haline gelen çocuklar çoğu zaman sıradan çocuklar gibi hareket etme şansını elde edemiyor. Aşırı ilgi nedeni ile bunalan ve hayatlarında tatminsizlik yaşayan çocukların kimi uyuşturucu kullanmaya başlıyor

Türkiye’deki ünlü sanatçıların ve işadamlarının çocukları ile yaşadıkları sorunlar da farklı değil. Aileleri tarafından her türlü yaşam kolaylığının tanındığı, iyi okullarda okutulan ve her türlü maddi imkana sahip olmasına rağmen sorunlu çocuklar olarak ortaya çıkıyorlar.

Tabii ünlülerin çocuklarının bu duruma gelmesinde yetiştirilme şekilleri önemli rol oynuyor. Örneğin “Benim çocuğumun hiçbir şeyi eksik olmasın” düşüncesiyle her istediklerini satın alan Madonna ve David Beckham’ın tutumları da uzmanlar tarafından eleştiriliyor. Madonna’nın 7 yaşındaki kızı Lourdes’in sadece giyecekleri için 100 bin Euro’luk alışveriş yaptığına dikkat çeken psikologlar, 400 ayrı oyuncak için 15 bin Euro ödeyen ünlü şarkıcının büyük yanlış yaptığını söylüyor. 5 yaşındaki oğlu Brooklyn’in yaş günü kutlaması için yüz binlerce Euro’yu harcayıp özel sirk kurduran David Beckham’ın bu davranışı da yanlış bulunuyor.

.

 

 
Toplam blog
: 51
: 3947
Kayıt tarihi
: 07.09.08
 
 

1991 yılında istanbul üniversitesinden mezun oldum. O yıldan beri, pedagog, psikolojik danışman o..