Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Unut Fenerbahçeli kardeşim!

Galatasaray bu derbi galibiyeti ile %99 şampiyon oldu. 

 

Ama sakın üzülme Fenerbahçe' li kardeşim. Hemen unut.

 

Geçen sene şampiyon takımın hocası, ondan önceki sezon da sistem hocası olarak bağrına bastığın ve çok sevdiğin hocaların adeta kovulurken üzülmedin. Unuttun. 

 

Efsane kaptanın, tarihinin en önemli futbolcusu kovulurken üzülmedin. Bu sene tesislere bile alınmadığında yine üzülmedin, unuttun. 

 

Tarihteki en büyük Avrupa başarılarını kazandırmış olan, seni 100. yılında şampiyon yapan hoca kovulurken de üzülmedin. O sene de unuttun.

 

Son 10 senede şampiyonluğu son maçta kaybettiğin sezonlar oldu. Sen bu sezonları da birkaç gün sonra unuttun. 

 

Tribünlerin ikiye bölündü, camiada birlik kalmadı sen üzülmedin. Bir çırpıda unuttun. 

 

Aziz Yıldırım' ın başkan olduğu 1998' den bu yana 8 tane Galatasaray şampiyonluğu gördün. Yeni hocaların, birkaç yeni transferin heyecanı içinde bu tabloyu da hemen unuttun. 

 

Takımın Şampiyonlar Liginde sıfır çekti unuttun. 

 

Son 17 yılda, Josue, Maldonado, Guiza, Emenike gibi kötü transferlere milyonlarca dolar harcandı, sen bu kayıp paraları da unuttun. 

 

Guiza' lar, Kezman' lar, Sow' lar, Webo' lar, Baroni' ler, Dia' lar, Stoch' lar, Kadlec' ler sana yıldız olarak sunuldu. Sen yıldız olmadıklarını anladığında çok geç kaldın. Ama zararı yoktu, çünkü çoktan unutmuştun. 

 

Kötü hocaları, başarısız sezonları, hatalı transferleri, kötü kadroları, sokağa saçılan paraları, basiretsiz kararları, son dakika kaçan şampiyonlukları, bu şampiyonlukların neden sürekli son haftalara kaldığını sürekli unuttun. 

 

Unutmak kolaydı çünkü. İnsan sevdiği için hataları görmezden gelir, böyle unutur ve yola devam ederdi. Başkanını çok sevdin. Çok güvendin. Hala da seviyor ve güveniyorsun. O yüzden her seferinde unuttun, unutmayı seçtin. 

 

Bir tek 3 Temmuzu unutmadın. Elbette unutma. Büyük bir haksızlık ve zulümdü. Büyük bir kumpastı. Asla da unutma.

 

Ancak, onu unutmadığın, daha doğrusu unutmamayı seçtiğin için de bu yönetim tarzına katlanmaya devam ediyorsun. Sırf 3 Temmuz hatırına. Sırf o mağduriyetin, o haksızlığın hatırına.  

 

Ancak bir şeyi daha unutma;

 

Fenerbahçe bu şekilde giderse, birkaç seneye bu borç yükü, etrafındaki bu düşmanca kuşatma, bu sportif hatalar, bu egolar, bu kurumsal yönetim hataları ile Rahmetli İslam Ağabeyin tarifi ile "başka bir büyüklük" olan Fenerbahçe olmayacak.

 

Lütfen unutma. 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..