Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Unutulanlar, unutulmayanlar

Unutulanlar, unutulmayanlar
 

Vatanın sahipleri,


Bizler nedense unutuyoruz hem de o kadar çabuk unutuyoruz ki geçmişimizi ve bu geçmişimizde yaşadıklarımızı. Neden bu kadar duyarsız olabiliyor ve bu duyarsızlığımızı da haklı göstermek ister gibi oluyoruz.

Çok uzak değil şunun şurasında 87 sene olmuş kurulalı Cumhuriyet. Cumhuriyetin kuruluş çabalarını, yapılanları ve verilen mücadeleleri unutabiliyoruz. Kurtuluş Savaşı öncesi Osmanlı askerlerine yapılanları yani araplar tarafından hainlikleri ve cinayetleri unutabiliyoruz. Geçmişimizde yaşadıklarımızı, aç kaldığımız günleri, kardeşin kardeşi öldürdüğü günleri ve o günlerin arkasından yapılanları suçsuz yere asılanları unutabiliyoruz. Depremleri ve depremler sonrası yaşanılanları insanların insanları vahşice iteklediği, elinden suyunu aldığı ve evim dediği yerin yıkıntısına dahi giremediğini unutabiliyoruz. Karne ile ekmek alındığını.

Bizler bu günlere nasıl geldik bunu da unutuyoruz. Birliğin, düzenin ve beraberliğin olmadığı her ülke yıkılmaya mahkumdur ve bunu da çok iyi bildiğimiz halde fakirleşmeye başladıkça nedense bunu da unutuyoruz.

Evet birlikten ve beraberlikten bahsediyorum..... Önce biz kimiz diye bir soru sorabiliyormuyuz kendi kendimize, , , , , Hayır; bu soruyu sormak nedense bizlere zor geliyor ve soramıyoruz. Aslında bizler Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlarıyız ve sadece sadece bu güzel ülke için çabalarımızı sarf etmliyiz. Ama biz ne yapıyoruz özellikle dış güçlerin kandırmaları ile Türkiyeliliği bile unutturabiliyor. Onların ayak oyunlarına aldanabiliyoruz. Yok arkadaşlar yok, bu ülkeden başka ülke yok ve sarılacağımız toprak.... Lütfen bunun bilincinde olarak yaşamaya çalışsak ve el birliği ile bu ülkeyi kalkındırmak için uğraşsak ne kaybederiz, aksine kazanırız. Unutmamalıyız hiçbir zaman unutmamalıyız ve unutmamak içinde kendimize eskileri hatırlatıcı bir gölge bulmalıyız. Bizlerden başka hiçbir millet bizi kalkındıramaz ve kalkındırmıyacaktır da. Toprağımız, havamız, suyumuz ve özellikle ülkemiz de bulunan yer altı zenginliklerimiz etrafımızda bulunan belki de dünyanın bir çok ulusunda yok denecek kadar az iken bizlerden çok daha ileri düzeyde yaşıyorlar ve de bizlere hükmetmeye çalışıyorlar.

Biz Türk ulusu olarak her zorluğun üstesinden gelebilmiş isek şu son sıralarda yaşadığımız zor günlerinde üstesinden çok rahatlıkla gelebilecek düzeydeyiz.

Yarınlarımızın, çocuklarımıza gelecek getirmesini istiyor isek birlik ve berberlik ile çalışarak bu zorlukların üstesinden gelerek yarınlarımızın refah düzeyinin yüksek olmasını sağlamamız, yarınlarımız olan çocuklarımız için çok önemlidir.

Her ne olursa olsun her türlü zorluğa ve maddi boşluklara rağmen birliğimizi tüm olarkak yapmalıyız......

 
Toplam blog
: 8
: 548
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

1960 Yılında Bandırma'da dünya'ya geldim ilkokulu Merzifon'da, Orta okul ve Lise'yi İzmir'de okudum...