Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Unutulanların dısında baska birsey yok!!!!!

Unutulanların dısında baska birsey yok!!!!!
 

Aslında su son zamanlarda cıkan olaylar hiç de şaşırılacak birşey degıl.
Çünkü bası bos kalan pkk 1995 yılından sonra kendini toparlama surecıne aldı. Örgüte katılım basladı. Neden 1995 yılı ? 1992-1995 yılları aslınmda askeri olarak yani dag kadrosunun cokme , belının kıralma zamanı olarak bılınır.
Tabı bu destekler ile olmustur. Gerek o bölgenın halkı (Milislik, yardım yataklık olarak) gerekse dıs kaynaklı gucler.

Şimdi olayın bu boyuta gelmesının sebepleri var. Askeri ve sivil makamlar. Ancak askeriye bunun ancak yüzde 20 lik kısmını olusturur. Diger buyuk payı ıse sıvıl makamlardan kaynaklanmaktadır. Askeri olarak, savunma konumuna gecmek bence en buyuk yanlıstır. 1992-1995 donemin de ise gayri nizami harp(ara , bul, yoket.)taktigi kullanıldıgından sonuc sonderece basarılı olmustur.
Sivilmakamlar olarak ise hic bir yatırım yapılmamıs olup, yapılmakta olanlar da yarıda kalmıs tamamlanmamıstır.

Bolge halkı da gerek vaadler ile gerk zorlama ile orgute katılıyor yada yardım edıyor.Etmeyenler karsı koyanlar ise ölduruluyor.

Dıs kaynak olarak sadece destegı ırak vermıyor. İran'ın da destegı var.
Bir de Amerika boyutu var tabı ısın ıcınde. Aslında bu konu cok derinlere gıdıyor ve daha fazla nedenlerı de var.

Bence Pkk'yı ordumuz degıl de o bolgenın halkı bıtırıcek. Desteklerı kesılecek yardım yataklık kalkacak ve kendı kendıne bıtrmıs olacak. Askeri olarak bakarsak 20 yıl ıcınde 26.000 hayinı bertaraf etmısız.eger bu sorun bertaraf ıle cozulecek olsaydı bız bu ısı daha erken bıtırmıs olurduk.

Ama bakın biz bu olanları en fazla bir ay ıcınde yıne unutucaz.Ve yıne bu tur olaylar oldugunda aklımız basımıza gelıp yıne unutucaz. Özellikle basın bu olayın kaynagı. Peki TÜRK ordusu K. Irak'a girerse ne olur? Oraya girildiğinde neler olacağı çok belli. Sünniler ve Şiiler de işe karışacak. Kimse, “Türkler, Türkmen bölgesine girdi.” diye düşünmeyecek. “Irak’ın topraklarına girdi.” diye düşünecekler. 93-95 yıllarında yaptığımızı yapmak, Irak topraklarına taarruz etmek, PKK kamplarını vurmak elbette bir şeydir. Ama o günden bu güne değişen bir şey daha var; PKK siyasallaştı. Siz “Kerkük” diye indiğiniz anda karşınızda sadece PKK’yı değil 6.5 milyon kürdü bulacaksınız. Oradaki halk, yani daha güneydeki Sünniler ve Şiiler, harekâtı şöyle görecek; “Topraklarımıza ABD ile işbirliği içinde olan bir kuvvet girdi.” Aşırı inançlı, vücuduna bombalar bağlamış, patlayıcı yüklü arabalarla saldıran ve nereden saldırdığı belli olmayan insanların, düzenli orduyla etkisiz hale getirilemeyeceğini ABD örneğinden görüyoruz.

Artık pembe ruyalardan uyanma zamnı geldı bana gore, yoksa bır daha kı uykumuzda kabuslar ıle uyanıcaz. Kaldırın artık basınızı kan uykularından.

 
Toplam blog
: 35
: 3162
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Yaşı genç, hayat deneyimi biraz olan, her türlü görüşe açık, sevecen, biriyim... Lise mezunuyum, ..