Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Unutulmayan, unutulamayan devlet adamı!

Unutulmayan, unutulamayan devlet adamı!
 

http://www.milliyet.com.tr/2008/01/31/siyaset/siy10.html


9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Yılın Unutulamayan Devlet ve Siyaset Adamı" ödülünü almış. Ödülü Süleyman Bey’e Başkent Grubu layık görmüş. Ödül cumhuriyetin 84’üncü yılı nedeniyle verilmiş. Demirel’den daha fazla bu ülke insanına hizmet etmiş devlet adamı bulmalarına imkân yoktu doğrusu…

Nerden bulabilirsiniz Süleyman Demirel gibi devlet adamını değil mi?

Türkiye’nin bu günlere gelmesi onun sayesindedir. Bu gün türban tartışmaları yapacak kadar ilerlemişsek; bu Süleyman Bey’in çaba ve gayretleri ile olmuştur. Ülke siyasetinden sol franksiyonların tasfiyesi sürecinde başrolü oynayan devlet adamı değil midir o?

Sayesinde kominizim tehlikesinden kurtulacağız derken yelpazenin Sol’u ezilmiş, yok edilmiş, boşluğu ‘Din Bezirgânları’ ile doldurmamış mıydık? Din üzerinden siyaset gelişti sayesinde.

Şimdi Sayın Demirel’in sayesinde atmamış mıydık modern Türkiye’nin temellerini?

Demokrasinin yılmaz savunucusu o değil midir?

Darbelerden bahsetmeye gerek yok, onun suçu değildir çünkü. Asker rejimi tehlikede görmüştür. Hâlbuki her şey kontrol altındadır, emin adımlarla Türkiye’nin geleceğini tesis etmektedir, dünyanın ileri gelenleri ile birlikte.

Daha neler neler, saymakla bitmez devlet adamlığı serüveni…

Batı sanayi tesisleri yaparken onun sayesinde biz paramızı doğal hayatı korumak için barajlara yatırıp dünyanın en pahalı enerji üretimini gerçekleştirmedik mi?

Neler neler…

Onun sayesinde gelinmiştir bu günlere. Kimsenin kuşkusu olmasın. Düşünen insanlar onun devlet adamlığı yıllarında cezalandırılmış, işkence ile ödüllendirilmiştir… Cezaevleri onun sayesinde üniversite düzeyine ulaşmıştır ki; sadece onun başbakanlığı sırasında en çok kitap cezaevlerinde okunur olmuştur. O derece devlet adamıdır muhterem zat…

Başkent Grubu’nu tebrik etmek gerekir Süleyman Demirel’i seçtikleri için.

Saymakla bitmez hizmetleri Sayın Demirel’in, “Yılın Unutulamayan Devlet ve Siyaset Adamı” seçilmesi çok isabetli bir karar!

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..