Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '13

 
Kategori
Müzik
 

Unutulmayan Dario Moreno................

Unutulmayan Dario Moreno................
 

Bir Dario Moreno Vardı....


1 Aralık 1968 - Dario Moreno'un Ölümü;

Çocukluğumuzun ve Gençliğimizin, Türk Pop Müziği Denilince ilk akla gelenlerden unutulmazları arasında olan, ve

Türk gitarist, piyanist ve sinema oyuncusu. Yahudi asıllı olmasına rağmen Dario Moreno askerliğini II. Dünya Savaşı sıralarında piyade olarak Akhisar Orduevi'nde yaptı. Burada caz orkestrasında solistlik yaptı. Türk Pop Müziği'ne temel teşkil edecek hizmetlerde bulunmuştur. Sanat yaşamının ilk konserini de İzmir-Konak vapur iskelesinin üzerindeki gazinoda vermiştir.

Askerlikten sonra ise Moreno bir süre İstanbul'da bir çok ünlü kulüplerde sahne almış, ünü giderek yayılmıştır. 2 yıl kaldığı Ankara'da da bir çok sahnede proğramlar yapmıştır(Moreno Ankara'da kaldığı yıllarda Orhan Veli ile oda arkadaşlığı da yapmıştır.)

Ünü Yurt dışına yayılan Dari Moreno, Paris'te ve daha bir çok Avrupa Şehirlerinde sahne almıştır. Ayrıca Sezen Cumhur Önal ve Fecri Ebcioğlu Moreno'nun şarkılarına Türkçe söz yazmışlardır.

Türk Halkı tarafından çok sevilen sanatçı Dario Moreno, 1 Aralık 1968 günü O zamanlar adı Yeşilköy Hava limanı olan Atatürk Hava Limanında, yaşadığı rahatsızlıktan sonra kısa süren yaşamını yitirmiştir.

İstanbul'da Ölen Moreno; İzmir'de gömülmesini vasiyet etmesine rağmen, İsrail'e yerleşen annesi, cenazesini alıp, Holon kentinde toprağa vermiştir...

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..