Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '08

 
Kategori
Sinema
 

Unutulmayanlar

Unutulmayanlar
 

Unutulmayanlar fimini seyrederken kendimi Yeşilçam'ın içinde hissettim.


Televizyonda seyrettim, Unutulmayanlar filmini...

Yeşilçam’ın küskünlerini, yönetmen, oyuncu, kameraman biraraya getirip hayalindeki filmi çekmek için varını yoğunu ortaya koyan Aziz’in (Altan Erkekli) yıllar sonra İstanbul’a dönüşüyle başlıyor film. Yeşilçam’ın yetmişlerdeki kabusu olan seks filmlerinde oynadığı için terkettiği eski sevgilisi Leyla (Nevra Serezli) ile kırgınlığı bitmemiş ancak onu aklından hiç çıkartamamıştır. Çekmeye çalıştığı filmi de onun için yazmıştır.

Filmi çekme çabası, “Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni” filmini anımsatsa da burada başka bir öykü var. O filmde bir değişim çabasındaki yönetmeni izlerken, bu filmde değişmemeye çalışan, başka bir deyişle değişime direnen, belki de direnmek zorunda olan bir yönetmen anlatılıyor.

Sinemaya küsmüş eski başrol oyuncusu Cihat’ı (Göksel Arsoy) ikna çabası, kameramanı kamerasının başına dönmeye razı etmek için kurulan planlar tanıdık Yeşilçam filmleri tadındaydı.

Bildiğimiz Yeşilçam filmlerindeki gibi mutlu ancak çok farklı kurgulanmış bir final vardı.

Unutulmayanlar çok ses getirmese de özel bir film. Özelliği iyi niyetli bir çalışma olması, vefa duygusunun güzel işlenmesi ve Yeşilçam’a göndermeler, ince alaylar yapmasındandı. Unutulmayanlar bir Yeşilçam filmi...

Unutulmayanlar filmi hakkında:

Yönetmen: Ayhan Sonyürek
Senaryo: Ayhan Sonyürek
Oyuncular:
Altan Erkekli
Nevra Serezli
Göksel Arsoy
Cezmi Baskın
Ferdi Akarnur
Yapım yılı: 2006

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..