Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '18

 
Kategori
Spor
 

Unutulmaz Bir Şampiyonluk... Nagatomo'dan; Muslera'ya...

Galatasaray için şampiyonluk kolay olmadı. Tudor gitsin mi, kalsın mı diye görüşler öne sürülürken takım içinde de yapılan onca transfere rağmen taşların henüz yerine oturmadığı belli oluyordu. Üstelik geçen sezonlarda katkısı tartışılmaz olan Denayer,Linnes gibi oyuncular ve Carrole 'un yokluğunda tartışılan bek pozisyonu Galatasaray defansının da sorgulanmasına neden oluyordu.

Sinan Gümüş için transfer teklifleri var deniyor, Eren Derdiyok ise bir türlü aradığı çıkışı yapamıyordu. Sonra Terim dönemi ile birlikte silkindiler. Bazen çok hatalar da yaptılar ama devam ettiler. Başarıyı da bu getirdi zaten. Fatih Terim takımı tek bir amaç doğrultusunda toplamayı başardı.

Göztepe maçı 2 sarı kırmızılı takımın mücadelesine sahne olurken Ghilas 'ın tekrar takıma katılışı,Jahovic 'in yokluğunda Ghilas ve Goufran lu bir takımın ligin son maçında koyacağı performansı da sahneleyecekti.Jahovic 'in bu takıma katkısı çok fazlaydı. Çünkü takımın dilinden anlıyordu ve çok alışmıştı. Gerçi Demba ba takıma dahil olmuştu ama alışması için belli bir zaman da geçmişti. O olmayınca da göztepe gol yollarında da zorlanıyordu.

Maçta yine Galatasaray her zaman olduğu gibi Gomis ve Rodriguez ile geliştirdiği atakların Göztepe ceza sahasını karıştırmasıyla başladı. Göztepe bu atakları atlattıktan sonra Selçuk ve Gouffran ile gole çok yaklaştı. Galatasaray'lı kanat oyuncuları bu dakikalarda Göztepeli oyuncuları yakın alamadılar ve izlediler. Bu da pozisyonların gelişmesine neden oldu.

Ancak son haftalarda Belhanda'nın ısrarla Gomis'ten oynamaya çalışması Galatasaray'ın yeniden pozisyon zenginliğini ele geçirmesine de neden oldu. Gomis bu şampiyonlukta en çok payı olan bir kaç oyuncudan biri.

Ceza sahasında kazandırdığı penaltıyı ; Gole çevirmesinden dolayı değil..; Asla pes etmemesinden.

Galatasaray 1-0 öne geçerken ve şampiyonluğa doğru ilerlerken Muslera, Feghouli, Rodriguez, Gomis, Mariano gibi oyuncuların katkısı da bir kez daha net gözüktü. Bu şampiyonlukta daha önce gözden çıkarılır duruma bile gelen Donk 'un ve Hatta takıma sonradan katılıp ,asla pes etmeyen bir başka oyuncunun varlığı da sahada belli ediyordu kendini. Elbette bu oyuncu Nagatomo'dan başkası değildi.

Kolay bir şampiyonluk ve lig serüveni olmadı. Ancak keyifliydi ...

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..